7 Kasım 2008 Cuma

ERİŞTE ÇORBASI




Ben özel bir şirkette muhasebeci olarak ve haftanın 6 günü sabah 8.00 akşam 19.00 saatleri arasında full çalışan biriyim. Yoğun çalışmadan dolayı bazı akşamlar yemeksiz kaldığım olur. Genelde; o günün yemeğini bir gece önceden hazırlarım. Ertesi güne sadece pilav,makarna ya da çorba gibi şeyler kalır. Sağolsun kızım da artık bana yardımcı olmaya başladı. Mutfakla uğraşmayı seviyor. Ben iş yerinden çıkmadan önce kızımı arar 2 bardak pirinç ıslat veya makarnayı haşla derim. Kızım bunları yapınca bana sadece pişirmesi kalır. Böyle olunca da sorfaya oturmamız daha çabuk ve kolay oluyor. Bu çorba da yemeğimin olmadığı bir akşam yapıldı. Yapımı çok basit ve lezzeti güzel bir çorba. Biz üzerine yoğurt ekerek yeriz. Benim çocuklarım bu çorbaya makarna çorbası derler.




MALZEMELER:




YARIM PAKET ERİŞTE MAKARNA


2 DOMATES


1 KAŞIK SALÇA


YAĞ-TUZ


SU


YAPILIŞI:


Domatesleri rendeliyoruz. Tencereye yağımızı katıp kızdırıyoruz. İçine rendelemiş olduğumuz domatesleri atıp kavuruyoruz; üzerine salçayı ekleyip beraber biraz daha kavuruyoruz. Suyunu ve tuzunu katıp kaynamasını bekliyoruz. Kaynayan salçalı suyun içine erişte makarnamızı ekleyip, pişmesini bekliyoruz. Çorba gibi sulu olacak. Üzerine yoğurt ekerek servis yapıyoruz.


2 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

canım benim merhaba tşk ederim.
bugün ve dün hep ayaktaydım inan..anca şimdi oturdum..
saol canım kızım iyi gibi.birazdan gelir okuldan..giderken kaşıntı azalmış gibiydi.gerçi kaç gündür bitirdi galiba kaşıya kaşıya :)))
ellerinden öper teyzesi..
annesi çok yoğrgun bir tabak erişte yerse kendine gelir.
eriştesini yesin eline sağlık desin az dolaşsın arkadaşlarını..
senide öpsün..unutmadan yorum ayarlarından şu kelime doğrulamayı kaldırsın diyor..yanlış yazıyormuş sayfa başa dönüyormuş:))) diyor :)))

Adsız dedi ki...

işte benim favori yemeklerimden biri.Saolsun annem ne zaman istesem beni kırmaz yapar.Senin elinden yedim mi bilmiyorum abla ama.İstiyorum ona göre...Anneminki kadar olmasa da ona yaklaştığını biliyorum abla:))