21 Kasım 2016 Pazartesi

MÜCVER



      İyi akşamlar efendim. Mutlu, huzurlu bereketli, sağlıklı ve bol kazançlı bir hafta olsun hepimiz için.
Sizlere oldukça lezzetli bir kabak mücver tarifi getirdim. Ben bu sefer tavada omlet gibi pişirdim. Hem daha hafif oldu hem de pratik Tek tek uğraşmadım.



MALZEMELER

4 ADET KABAK İÇİ
 (Ben daha önce tarifini verdim Kabak Sandal da kullandığım kabak içlerinden yaptım)
1 ADET PATATES
2 YEMEK KAŞIĞI UN
1 ADET YUMURTA
1 YEMEK KAŞIĞI KURU NANE
1 ADET KÜÇÜK SOĞAN
TUZ, KARABİBER, BİRAZ SIVI YAĞ
KIZARTMAK İÇİN YAĞ.

SOSU İÇİN
1 KASE YOĞURT
1 YEMEK KAŞIĞI KURU NANE
1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
TUZ

YAPILIŞI

Kabakları küçük küçük doğrayalım. Patatesi ve soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyelim.
kabak, patates, soğan, un, yumurta, tuz, nane ve sıvı yapı hepsini karıştıralım.
Yağımızı tavaya alıp kızdıralım. Kabaklı harcımızı döküp düzeltelim.
Üzerini kapatıp kısık ateşte pişirelim.Düz bir tabak yardımı ile mücveri ters çevirip diğer tarafını da pişirelim.
Pişen mücveri servis tabağına alalım.
Ben yanında Haydari ile servis yaptım.
Bir kase yoğurdun için nane, tuz ve sıvı yağı katıp karıştıralım.
Mücver ile haydari güzel bir ikili oldu.
Deneyecek olanlara afiyet olsun.

1 yorum:

Nil ModaDusleri dedi ki...

Ellerinize sağlık mücvere bayılırım :)