16 Kasım 2016 Çarşamba

KABAK SANDAL



      Herkese güzel, huzurlu bir akşam dilerim. Uzun bir aradan sonra tekrar burada olmak çok güzel bir duygu. Blogumu çok ihmal ettiğimi biliyorum ama iş ev derken bir yoğunluk bir koşturma içinde fırsatım olmadı. İnşallah bundan sonra bu kadar uzun aralar olmaz. Her seferinde aynı şeyleri söylüyorum ama... 
Neyse size oldukça lezzetli ve aynı zamanda da sağlıklı bir tarif getirdim.
Kabak Sandal. Diyet yapanlar içinde yararlı.



MALZEMELER

4 ADET KABAK
500 GR TAVUK GÖĞSÜ
1 SU BARDAĞI KAŞAR PEYNİR RENDESİ
1 ADET KÜÇÜK SOĞAN
SIVI YAĞ, TUZ, KARABİBER

YAPILIŞI

Öncelikle kabakların sığabileceği büyüklükte bir tencereye su koyup kaynamaya bırakalım. Kabakları yıkayıp dış kabuklarını kazıyalım. daha sonra kabakları ortadan ikiye bölerek küçük bir kaşık yardımı ile içlerini boşaltalım. (çıkan içleri atmıyoruz onları mücver yapımında kullanacağız. Mücver tarifi de daha sonraki postta) Kaynayan suya biraz tuz atıp kabakları da koyarak haşlayalım. Çatalı batırdığımız da batıyorsun yeterli  Çok haşlanırsa kabaklar dağılır. Sıcak sudan aldığımız kabakları soğuk suyun içine koyalım biraz durduktan sonra süzelim.
Küçük kuşbaşı olarak doğradığımız tavukları tavaya alıp içine 1 fincan kadar su koyup pişirmeye başlayalım. Tavuklar suyunu çekince içine sıvı yağ ve çok ince olarak kıydığımız soğanı katıp kavuralım. Kavrulan tavuklara tuzunu ve karabiberini atıp karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Fırın kabına kabakları alalım. Ortalarına tavuklu harçtan koyalım. Üzerlerine kaşar peynir koyalım fırın da kaşarlar eriyip kızarana kadar  tutalım. Kaşarlar biraz kızarsa iyi olacakta fakat bizim ev ahalisi sofraya oturdukları için kızarmasını beklemediler.
Yanında pirinç pilavı ve cacık ile oldukça güzel menü oldu.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.

1 yorum:

LEZZET TRAMVAYI dedi ki...

geçen gün aklıma gelmişti güzel bir yemek elinize saglık