20 Mayıs 2016 Cuma

ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ



Herkese iyi akşamlar efendim. Geçmiş cumalarınız mübarek olsun.
Yaz mevsimi yaklaşmasına rağmen hava serin. Tam hasta olma havası derler ya aynen öyle.
Sabahları serin, öğlen sıcak akşam üzeri serin. Bazen ne giyeceğimi bilemiyorum.
Malum bugün haftanın son iş günü. Haftayı güzel bir tatlı tarifi ile bitirelim.Şimdiden hepimize iyi hafta sonları
Çilek, muhteşem lezzet ve renk şöleni bir meyve. Pazar tezgahlarında gördükçe gel beni al diyorlar.
Ben de onları dinleyerek hemen aldım ve lezzetli bir tatlı yaptım






MALZEMELER

1 LT SÜT
1 SU BARDAĞI ŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
2 YEMEK KAŞIĞI UN
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET TOZ KREMŞANTİ
1 PAKET BEBE BİSKÜVİSİ

ÇİLEK SOSU İÇİN

2 SU BARDAĞI ÇİLEK PÜRESİ (TANE OLARAK 250-300 GR)
1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

YAPILIŞI

Öncelikle bisküviler rondadan geçirilerek toz haline getirilir.
Bir tencerede süt, şeker, un, nişasta iyice karıştırılarak tencere ocağa alınır, devamlı karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
Kaynayan muhallebi ocaktan alınıp ara ara karıştırılarak üzeri kabuk bağlamadan soğutulur. Soğuyan muhallebi için bir paket toz krem şanti ve vanilya eklenerek mikserle iyice çırpılır.
Kuplara önce 1 kaşık bisküvi konur üzerine muhallebi tekrar bisküvi ve muhallebi olarak doldurulur. Üstünde bir parmak kadar sos için boşluk bırakılır.

Sosu için
Çilekler rondodan geçirilerek tencereye alınır. Üzerine şeker ve nişasta eklenerek pişirilir. Pişen sosumuz karıştırılarak soğutulur ve kuplarımızın üzerine eşit şekilde paylaştırılır. Servis zamanına kadar dolapta bekletip servis yapılır.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.




6 yorum:

İnci Çelik dedi ki...

Çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

Ada Deniz dedi ki...

Ellerinize sağlık:))

Unknown dedi ki...

Yazın yapılabilecek çok güzel bir tarif.Ellerinize sağlık.

Derya dedi ki...

Çok güzel görünüyor elinize saglik.

audrey dedi ki...

hem de çilek sos harika olmuştur..

bahareli dedi ki...

elerinize sağlık