13 Aralık 2014 Cumartesi

PIRASALI BÖREK



İyi akşamlar efendim. Bir haftanın daha sonuna geldik. Yarın tatil. Şimdiden herkese iyi tatiller ve güzel bir hafta sonu diliyorum.
Yarın tatil olunca kahvaltı saatleri de geri çekiliyor. İster kahvaltı sofrasına ister akşam yemeği için lezzetli bir börek getirdim. Pırasalı börek. Oğlum böreğin neli olacağını sordu, ben de pırasalı deyince önce biraz ofladı pufladı, pırasalı börek mi olurmuş dedi fakat tadına bakınca bir kaç dilim daha istedi.

MALZEMELER

1 KİLO YUFKA
1 KİLO PIRASA
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 ADET SOĞAN
TUZ, KARABİBER, KIRMIZI BİBER
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
1 KÜÇÜK KASE LOR PEYNİRİ

SOSU İÇİN

2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI SU

ÜZERİ İÇİN
1 ADET YUMURTA

YAPILIŞI

Öncelikle pırasaları incecik doğrayıp bol su ile yıkayıp ve tavaya alalım.
Üzerine 1 adet soğanı incecik doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavuralım. Kavrulan pırasaların içine tuz, karabiber, kırmızı biber ve salçayı ekleyip karıştıralım en son peyniri de ekleyip soğuması için kenarda bekletelim.
Sosu için yoğurt, sıvı yağ ve suyu çırpalım.
Yufkayı tezgaha serelim. Fırça ile her tarafına sostan sürelim ve birbirinin üzerine kapatalım. elimizde yarım ay şeklinde yufkamız oldu. Geniş tarafına iç harcımızı yayıp sigara böreği gibi kalın olarak saralım ve iki ucu içe doğru kıvırarak tepsiye koyalım. tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapalım. En son artan sosumuzun içine 1 adet yumurtayı kırıp böreklerin üzerine döküp önceden ısıtılmış 180*'lık fırında kızarana kadar pişirelim.
Biraz soğuduktan sora ılık olarak servis yapalım.
Yanında isterseniz çay isterseniz ayran ile birlikte yiyebilirsiniz
Biz ayran ve domates soslu turşu ile yedik.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun..

3 yorum:

lezzet sefasi dedi ki...

Prasali borke sevilmezmi hic :))

nesrin dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik.

kalpkurabiye dedi ki...

ablacım ellerine sağlık..
pırasalı börek hakikaten çok lezzetli oluyor.
afiyet şifa olsun..