25 Mart 2014 Salı

KIYMALI KARNABAHAR YEMEĞİ

Tüm dost ve takipçilerime sımsıcak sevgilerimle. Yeni hafta hepimiz için huzurlu, sağlıklı ve bereketli geçsin.
Bugün sizlere bizim ailecek çok sevdiğimiz karnabahar yemeği getirdim. Ben pek bir severim kendilerini:))
Salatasını, kızartmasını hatta çiğ iken kıtır kıtır yemeği. Bu seferki lezzetli mi lezzetli kıymalı yemeği. Yanında da yoğurt ile hımmm.



MALZEMELER

YARIM KARNABAHAR
4 ADET PATATES
2 ADET HAVUÇ
2-3 ADET KURU BİBER
250 GR.KIYMA
1 ADET ORTA BOY SOĞAN
2-3 ADET DOMATES
1 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER
1,5 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

YAPILIŞI

Öncelikle çiçeklerine ayırdığımız karnabaharları iyice yumuşamadan diri kalacak şekilde haşlayıp süzelim.
Sosu için yemeklik doğranmış soğanı kavuralım. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. En son yemeklik doğranmış domatesi ekleyip pişirelim. Ocaktan indirmeden önce toz kırmızı biberi katıp biraz daha pişirdikten sonra tuzunu da ekleyerek ocaktan alalım. Patatesleri ve havuçları halka halka doğrayalım. Tencereye önce patatesleri, sonra havuçları ve en üste de karnabaharları yerleştirelim Kıymalı sosu tüm sebzeleri kaplayacak şekilde dökelim En üste kuru biberleri de koyup, sos tenceresinin içine kaynamış su katıp çalkalayarak yemeğimizin içine koyup. kaynayana kadar yüksek kaynayınca kısık ateşte sebzeler yumuşayıp pişene kadar pişirelim.
Yanında yoğurt ile servis yapalım.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.

5 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

En sevdiğim kış yemeği ellerine sağlık sevgiler...

Unknown dedi ki...

Ebrum ellerine sağlık bayılırım öpüyorum kocamannnn

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerine sağlık canım.afiyet şeker olsun.sevgiler.

online mutfak dedi ki...

Siteniz çok başarılı ilgiyle takip ediyorum
Çay Makinesi
Çay Makinası
Sanayi Tipi Çay Makinası
Çay Kazanları

egitimweb dedi ki...

Tarifinizi denedim, oldukça pratik ve güzel oldu. çocuklar da çok beğendiler. Eğitim Haber ve Hidroponik