13 Aralık 2013 Cuma

SUSAMLI KURABİYE VE KIŞ ÇAYI







İyi akşamlar efendim. Tüm dost ve takipçilerime kucak dolusu sevgiler. Cumanız mübarek olsun. Allah'ım ettiğimiz duaları ve yaptığımız ibadetleri kabul eylesin. Aminnn. Dışarıda buz gibi bir hava var. Aslında buz gibisi az, tam dondurucu bir hava.İnsan dışarıya çıkmaya korkuyor. Denizli'de yağmur veya kar yok ama soğuğu yeter. Buradaki soğuk insanın yüzünü keser.
Neyse gelelim içimizi ısıtacak sıcacık tariflere.
Sevgili Miss gibi Zerrinimin düzenlediği yemek fırtınası etkinliğine katıldım ve bugün 6.gün ama ben ancak 2 ve 3.gün tariflerini yazabiliyorum.  Zerrinim beni affet.Tarifler hazır fakat benim yazmak için ancak vaktim oldu. Evde bilgisayar da olmayınca.

2.GÜN ÖDEVİMİZ: Dışarıda yağmurlu bir hava var, elinize kitabınıza almışsınız.Bunun en iyi eşlikçisi.

Hadi hep beraber hayal kuralım.(Ben yağmur yağarken hep evde olmayı isterim. Ama hiç olmamıştır. İnşallah emekli olunca olur :)) ne kaldı ki benim emekliliğime şunun şurasında).
Camın önünde sallanan sandalyem, dışarıda şakır şakır yağmur yağıyor ve ben hem yağmuru seyrediyorum hem de en sevdiğim kitabı okuyorum. Tabii ki bana eşlik eden bir fincan kış çayım ve 1-2 adet kurabiye.

İşte tarifler......




SUSAMLI KURABİYE

MALZEMELER

1 ADET YUMURTA (SARISI İÇİNE BEYAZI ÜSTÜNE)
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET MARGARİN (BEN SANA HAMUR İŞİ KULLANDIM. ÇOK LEZZETLİ OLDU)
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN

ÜSTÜ İÇİN
1 KASE SUSAM

YAPILIŞI

Yumurta sarısı, sıvı yağ, şeker, margarin, tuz  karıştırılır. İçine un ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır önce yumurta akına sonra da susama bulanarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında üstü ve altı kızarana kadar pişirilir.

KIŞ ÇAYI İÇİN




Elma kurusu, portakal  kabuğu, armut kurusu,  hibiskus, kuşburnu, tarçın karıştırılır(ben bu karışımı iş yerimin yakındaki aktardan alıyorum.) Çaydanlığın içine kişi sayısına göre 1 çay kaşığı karışım konur. Üzerine su eklenerek bir taşım kaynatılır. Kaynayan çayımız 1-2 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir.

Kitabım, kurabiyem, çayım ve ben.






1 yorum:

Unknown dedi ki...

Ebrum ellerine sağlık nefis olmuş öpüyorum....