25 Ekim 2013 Cuma

SODALI POĞAÇA



İyi akşamlar efendim. Geçmiş cumalarınız mübarek olsun. Allah'ım ettiğimiz duaları ve yaptığımız ibadetleri kabul eylesin inşallah. İşlerimin yoğunluğu, akşamları eve gelince evdeki yoğunluk ve araya giren bayram dolayısı ile blogumu  güncelleyemedim. Evdeki bilgisayarımda eskisi gibi değil artık. Miladı doldu. Hatta bilgisayarcı abla sen bunu akvaryum olarak kullan dedi.:)) Yenisi alınacak.
Bugün sizlere lezzetli, bir poğaça tarifi daha getirdim. Oğlumun beslenmesi için yapıldı.



MALZEMELER

1 ŞİŞE SODA
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
40 GR YAŞ MAYA (BEN BİR PAKET İNSTANT MAYA KULLANDIM)
1 ADET YUMURTA (SARISI ÜZERİ İÇİN AYRILACAK)
1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
4 SU BARDAĞI UN

ÜZERİ İÇİN

SUSAM

YAPILIŞI

Öncelikle 3 bardak unu kaba alıp içine mayayı ekleyip karıştıralım. Ortasını havuz gibi açıp diğer malzemeleri ekleyerek yoğuralım. Bu arada ihtiyaç olursa son bardak unu da ekleyip ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerini örterek ılık bir ortamda 30 dakika dinlendirelim. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayıp fırın tepsisine dizelim. Ben seramitok tepsimi kullandım. Üzerine sıvı yağ ile inceltilmiş yumurta sarısı sürüp susam ekerek önceden ısıtılmış 190*'lik fırında pişirelim.
Ilık olarak servis yapalım.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.

(Tarif lezzet dergisinin beş çayı lezzetleri ekinden.)



3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerine sağlık canım.bende çok yaparım sodalı.çok güzel olur.sevgiler.

Unknown dedi ki...

Sunum süper ellerine sağlık canım öpüyorum.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Ellerine emeklerine sağlık canım.

Çok daha iyilerini de bekliyorum ;)