31 Mayıs 2012 Perşembe

ALMAN PASTASI

















Herkese iyi akşamlar. Her zaman ki gibi uzun bir ara. Her seferinde telafi edeceğim diyorum ama olmuyor.. Bakalım inşallah bundan sonra bu kadar uzun süre olmaz.
Denizli'de öyle değişken bir hava var ki. Sabah serin, öğlen biraz sıcak akşam üzeri bir rüzgar arkasından şakır şakır yağmur. Ben yağmuru çok severim. Arkasından bıraktığı toprak kokusu ve serinlik, harika. 1 ay sonra ay çok sıcak yandık demeye başlayacağız.
Bugün sizlere nefis bir Alman pastası getirdim.
Canım ne zamandır Alman pastası istiyordu. Şu pastaneden satılan üzeri bol pudra şekerli.
Hafta sonu misafirim gelecekti. Onlara yapmıştım Fakat son anda arayarak gelemeyeceklerini belirttiler. Pasta da bize kaldı. Afiyetle yedir. Netten tarif araştıracak pek vaktim yoktu. Ben de her zaman yaptığım pandispanya ve krema ile yaptım. Çok da güzel oldu.

MALZEMELER

3 ADET YUMURTA
3 KAHVE FİNCANI ŞEKER
3 KAHVE FİNCANI UN
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAP
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
3 YEMEK KAŞIĞI SICAK SU

KREMASI

3 SU BARDAĞI SÜT
2 ÇAY BARDAĞI UN
2 TATLI KAŞIĞI NİŞASTA
2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
1 ADET YUMURTA SARISI

YAPILIŞI

Öncelikle pandispanyamızı hazırlıyoruz.yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz. Beyazlarını cam bir kase de şekerin yarısı ile kar gibi olana kadar çırpıyoruz. Sarılarını ise şekerin kalan kısmı ve sıcak su ile şeker eriyene kadar çırpıyoruz. İçne sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı brilikte eleyerek karışıma katıp tahta bir kaşık veya spatula ile karıştırıyoruz. En son yumurta aklarını da ekleyerek fazla söndürmeden karıştırarak yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba boşaltıyoruz. Önceden 175* ısıtılmış fırında kürdan testi temiz çıkana kadar pişiriyoruz. Pişen kekimizi kalıptan çıkarıp tel üzerinde soğutuyoruz.
Kekimiz soğurken biz kremamızı hazırlıyoruz.
Süt, un, şeker, nişasta ve yumurta sarısını sos tenceresinde karıştırıp ocağa alıyoruz.  Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca 10 dakika daha pişirip ocağı kapatıyoruz. İçine vanilyayı ekleyip karıştıyoruz. Üzeri kabuk bağlamadan ara sıra karıştırarak kremamızı da soğutuyoruz.
Soğuyan kekimizi ortadan ikiye keserek, bir parçasını servis tabağına alarak üzerine kremamızı bolca sürüyoruz.Kremanın üzerine diğer kek parçasına kapatarak bolca pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.
Tüm pastalar da olduğu ertesi tadı çok daha lezzetliydi.




5 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Ellerine sağlık canım..
Bahaneyle pasta yemiş olmuşsunuz ne güzel:))

lezzet sefasi dedi ki...

harika olmus epeydir yapmaistim, yakin bir zamanda yapayim ellerine saglik arkadasim

Unknown dedi ki...

Canımmmm epeyidir yapmamıştım alıp kaçıyorum harika olmuş.Ellerine sağlık öpüyorum.

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık ablacımm:)
doya doya yemişiniz işte o miss gibi:))

Canan Demirbağ dedi ki...

çok severim nefis gözüküyor,ellerinize sağlık:)