5 Eylül 2011 Pazartesi

ÇİKOLATA SOSLU MUHALLEBİ VE GECİKMİŞLER



TATLIMIZ

MAGİ HEDİYELERİM

Herkese iyi akşamlar. Geçmiş bayramınız kutlu ve mutlu olsun.
Söze nereden başlayacağımı bilmiyorum. Aslında söyleyecek çok şey var ama ben iki kelimeyi bir araya getirip yazamıyorum. En son yazdığım postun üzerinden tam 2 ay geçti. Blogumu ve beni neredesin diye pek arayan soran olmadı.:))) Ben blogları takip etmeye çalışdım ama yorum dahi yazamadım. İş yerinden kaçamak bakabildim, evde ise bilgisayar üst katta olunca işten gelince yukarı çıkmak zor geldi. Blogumla aramızda bir kopukluk oldu. Aslında içim sızlıyordu her sayfama baktığımda. Ama içinde bulunduğum şartlar bunu gerektiriyordu.
Ramazan-ı Şerif için yapmak istediklerim vardı fakat onları da yapamadım. Gönül çok şeyler istiyor ama her istediğimiz olmuyor. Aile dışında iftar daveti veremedim. Hazırladığım sofralarında resimlerini çekemedim. Dedim ya yapmak istediğim pek çok şeyi yapamadım. Demek ki kısmet değilmiş inşallah Allah'ım ömür verir de görürsek önümüzdeki sene Ramazan da.

Öncelikle Ramazan içinde MAGİ'den çok hoş bir sepet geldi. Ramazan boyunca da benim en büyük yardımcım oldu içindekiler. Teşekkürler Magi ve sevgili Yasemin. (çok gecikmiş bir teşekkür ama olsun geç olsun güç olmasın değil mi?)
İnşallah bundan sonra bloguma pek ara vermeden elimden geldiğince ve imkanlarım el verdiğince güncelleyeceğim.
Sizlere dönüş için çok lezzetli bir muhallebi getirdim. Evdekilerden ancak bir dilim kaçırabildim ve hemen onu da fotoğrafladım.

MALZEMELER
1 KİLO SİT
1 ÇAY BARDAĞI UN
1 ÇAY BARDAĞI NİŞASTA
2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET BİSKÜVİ (PETİT BEURE TEKLİ PAKET)
1 PAKET ÇİKOLATA SOSU
SOS İÇİN 2,5 SU BARDAĞI SÜT

YAPILIŞI
Süt, un, nişasta, şeker tencerede karıştırılarak ocağa konur. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıp kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır. İçine bir paket vanilya katılarak mikserle 10 dakika çırpılır. Islatılmış borcama yarısı dökülür üzerine süt ile ıslatılmış bisküviler 2 sıra halinde dizilir.Artan muhallebi bisküvilerin üzerine dökülüp soğuması için bekletilir. Muhallebi soğurken çikolata sosu üzerindeki tarife göre hazırlanır. Kabuk tutmaması için karıştırılarak soğutulur. Muhallebinin üzerine dökülerek dolaba konur. Soğuyunca servis yapılır.
Bir gece beklese daha lezzetli oluyor fakat bizim evde hiç kimse dolapta tatlı varken bir gece beklemezler. Bizde ancak 1-2 saat dolapta kaldı.
Servis yaparken ben üzerine hindistan cevizi döktüm.Siz istediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

4 yorum:

derya dedi ki...

Canım hediyelerini afiyetle yiyin inşallah muhallebi süper ellerine sağlık öpüyorum.

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerine saglik canim hayirli aksamlar

yemekbiraşk dedi ki...

çkolata aşkı adına:) nefis gözüküyor
sevgilerimle

lezzet sefasi dedi ki...

bu ne guzel bir blog hemen tkip listeme aldim izninle
Sevgiler
Sefa