21 Eylül 2010 Salı

KAKAOLU VE KAHVELİ KEK


Herkese iyi akşamlar. Malum okullar açıldı. Oğlum bu sene anaokuluna başladı. Onun okulu geçen hafta başladı. Oğlumla ve okulla uğraşmaktan bloguma zaman ayıramadım. Bu hafta da kızım da başladı. Sabah bir telaş. Oğlumun eşyalarını yukarıya bırak (babaannemiz üst katta oturuyorda) kızımı gönder kendin hazırlan derken bir telaş sormayın gitsin.
Size çok lezzetli bir kek tarifi vermek istiyorum. Tadı aynı browni gibi. İçine fındık veya ceviz konulabilir. O zaman browni olarak yiyebilirsiniz.

Bayramın son günü ziyaretlerimizi bitirip eve gelince hiç kimsenin canı yemek yemek istemedi. Ben de akşam çayının yanına bu keki ve makarna salatası yaptım. Ailecek güzel bir akşam geçirdik.

MALZEMELER.
2 ADET YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI YOĞURT VE SUYU
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

ÜZERİ İÇİN
1 FİNCAN SICAK SU
2 TATLI KAŞIĞI NESCAFE
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

YAPILIŞI

Şeker ve yumurtayı şeker eriyip kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz. İçine sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Diğer tarafta un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyip sıvı karışıma ekleyip biraz daha çırparak yağlanmış borcama döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180*'lik fırında kürdan testi temiz çıkıncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan kekimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerie hazırlamış olduğumuz nescafeyi döküp, soğuyunca servis yapıyoruz. Ben üzerine hindistan cevizi serptim. Çikolata, krem şanti veya kaymaklı dondurmada çok yakışır.

Ertesi gün tadı daha da güzelleşiyor.

Makarna salatasına gelince. Yarım paket makarnayı haşladım. Evde pek malzeme kalmamıştı. Ben de 2 adet salatalığı rendeleyip suyunu sıkarak içine kattım. Bir kutu da mısır. Sos olarak da 2 kaşık mayonez ve 1 kase yoğurdu çırpıp makarna ile karıştırdım. Lezzetli bir salata oldu.


7 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

yavruların okulları hayırlı olsun canım.
benimde canım sütlaç çekti, soğumasını bekliyorum:)))

kek de enfes görünüyor,ellerine sağlık..

Cafe Pepela dedi ki...

Çok güzel görünüyor..
Kardeşlerimizi Allah muvaffak etsin diyelim,papatyama katılıyor,yürekten amin diyorum.
Muhabbet ve selametle

Unknown dedi ki...

afiyetler olsun.ellerine saglık.

Unknown dedi ki...

canım okul telaşları başladı:))Hari
ka olmuş ellerine sağlık kocaman öpüyorum.

Kübra dedi ki...

Yeni senede başarılar diliyorum kuzulara..Ellerine sağlık arkadaşım kek çok güzel görünüyor, sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

allah kolaylık versin canım okullar başladı iş başladı:))) yeni öğretim yılınız hayırlı olsun kekin harika olmuş ellerine sağlık sevgilerimle

hdidem95 dedi ki...

canımcım sen yaparsın kötü olurmu eminimki nefistir afiyetler olsun bizdede aynı telaşlar allah zihin açıklığı versin yavrularımıza öptüm sevgiler