5 Ocak 2010 Salı

GÖVEÇ


Herkese iyi akşamlar
Koskoca bir yılı daha geri de bıraktık. Yeni bir yıl, yeni umutlar. Gecikmişte olsa yeni yılınız kutlu olsun.Cenabı Allahtan sağlıklı,mutlu ve huzurlu bir yıl geçirmenizi dilerim.
Bizim için (çekirdek ailemizden bahsediyorum) 2008 yılı ortası ve 2009 yılı çok zorlu geçti.Hala da zorluklar çekiyoruz. Ama bu sıkıntıların mutlaka geçeceğine inanıyorum. Bazen umutlarım tükeniyor. küçük bir kıvılcım görüdüğümde de umutlarım yeniden yeşeriyor. Bakalım 2010 bize neler getirecek.
Neyse gene karamsarlığım üzerimde.
Bu yemeği yılbaşı akşamı yapmışdım. Gerçekten lezzetli bir yemek oldu.
Çok basit herkesin bildiği tariftir.
Ben ölçü vermiycem çünkü eti bayramda parçalar ayırıp buzluğa kaldırmıştım.
Yaklaşık 500 veya 750 gram kadardı.
Etleri yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra karabiber ve tuz ile terbiye edip tencerenin dibine koydum. Üzerine halk şeklinde doğranmış patates, halka şeklinde doğranmış domatesleri sırası ile koyup 2 tane de biber doğradım. 2kaşık salçayı sıcak suda inceltip etlerin üzerine döküp çok az da sıvı yağ gezdirten sonra 1 çay bardağı sıcak su koyup tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatıp ortası delikli kek kalıbını da üzerine koyup en kısık ateşte yaklaşık 1,5-2 saaate kadar pişirdim. Kebap gibi pişti ve çok lezzetli bir göveç oldu.

4 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

İnşallah bu yıl sıkıntılarınız giderilir canım. Rabbim hayırlı huzurlu bir yıl nasip etsin.

Güveç de pek leziz, ellerine sağlık..

Unknown dedi ki...

sıkıntılarınızın bittigi ve refaha ulaştıgınız bir yıl diliyorum size.ellerine saglık.

Sevil Şahin dedi ki...

EBRUCUM CANIM BENİM HER İNSANIN BAZI SIKINTILARI OLUYOR ÖNEMLİ OLAN ONLARLA SAVAŞMAK SAKIN BIRAKMA KENDİNİ BEN BİLİYORUM SEN ÇOK GÜÇLÜ BİR HATUNSUN BİR O KADARDA BECERİKLİ VE İNSAN YANLISI
LÜTFEN BALIM BÖYLE SIKINTILI KONUŞMA HEMEN TOPARLA KENDİNİ ETRAFINA BAK BENİ SEVEN NE KADAR İNSAN VAR BEN BU HAYAT İLE SAVAŞMALIYIM NE OLURSA OLSUN DE VE SİLKELEN TAMAMMI BALIM
BAK SENİ BÖYLE ÜZGÜN GÖRMEK İSTEMİYORUM.
2010 YILININ SANA EN BAŞTA DENİZLER KADAR MUTLULUK SONRA SAGLIK VE BOL PARA GETİRMESİNİ DİLİYORUM
KOCAMAN ÖPÜLDÜN ŞEKERİM
SEVGİYLE KAL

MAVİ TUTKU dedi ki...

Off güveç çokk güzel görünüyorr..