7 Haziran 2014 Cumartesi

KADAYIFLI MUHALLEBİ



Merhabalar efendim. Hepimiz için güzel bir hafta sonu olsun. 
Tarif yazmayalı epey zaman oldu. Son 2 ay içinde öyle şeyler oldu ki hayatımız da. En önemlisi de annemin ameliyatı ve ameliyattan 15 gün sonra da annemi kaybetmemiz. Ameliyat şokunu üzerimizden atamdan ölümü bizi çok yıprattı. Bu acı hiç bir şeye benzemiyor, tarif edilemez bir acı gerçekten. Takdiri ilahi. Allah'ım mekanını cennet eylesin. Nurlar içinde yatsın. Aminnn.
Neyse hafta sonu sizin de moralinizi bozmayayım.
Bu gün sizlere sütlü tatlı getirdim. Malum yaz ayı. Hafif ve soğuk tatlılar hepimizin tercihi.
Kadayıflı muhallebi., Herkesin bildiği bir tarif, ama benim de arşivimde bulunsun. Son zamanlar da dolaptan pek eksik olmuyor.




MALZEMELER

1 LİTRE+1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI UN
YARIM PAKET MARGARİN
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
300 GR ÇİĞ KADAYIF
1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞI
1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI  CEVİZ İÇİ

YAPILIŞI

Öncelikle kadayıfı doğrayıp şeker ve margarin ile beraber kavuralım. (kadayıfı doğramak zor olabilir. Ben böyle zamanlar da kadayıfı buzluğa koyuyorum. Buzluktan çıkınca parçalaması daha kolay oluyor)
Muhallebisi için, un ve margarini unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Üzerine sütü ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. En son şekerini de ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alalım. Sıcakken yaklaşık 15 dakika kadar özleşene kadar mikser ile çırpalım.
Kavrulan kadayıfın içine ince çekilmiş ceviz içini ekleyip karıştıralım ve üzeri için ayırarak yarısını borcam tepsiye dökelim. Üzerine muhallebiyi kaşık ile kadayıfı bozmadan boşaltalım. Soğuması için kenara alalım.. Servis edeceğimiz zaman tatlımızı dilimleyip, kalan kadayıfı da dökerek servis yapalım. .

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Unknown dedi ki...

Ebrummmm Rabbim sabırlar versin mekanı Cennet olsun anneciğinin kadayıflı muhallebiyi çokkkk severim ellerine sağlık öpüyorum kocaman....

lezzetiharikalarmutfagi dedi ki...

çok severiverim, çokta yaparım ellerinize sağlık