14 Aralık 2009 Pazartesi

ZENCEFİLLİ VE TARÇINLI KEK

ZENCEFİLLİ VE TARÇINLI KEKİMİZ
KIZLARIM İÇİN YAPTIKLARIM


SİNAGİL UNLARINDAN GELEN HEDİYELERİM

BEN GELDİM
Herkese güzel,mutlu, neşeli ve sağlıklı bir hafta diliyorum.
Gidişim suskun oldu ama dönüşümde aynı şekilde suskun oldu.:)
Evet neredeyse 2 aydır blogumu güncelleyemedim. Hergün aklımda bloga bir şeyler eklemek vardı ama bir türlü fırsatım olmadı.
Bu 2 ayda neler yaptım derseniz.
Asıl problemimiz pc'di. Pc'miz artık beni değiştir diyor herhalde ama azimle onu servise götürüp bakıma sokup eski haline getirtiyorum. Bakalım hangimiz galip gelecek.:))
Bir diğer problemde sağlık sorunlarım.Devamlı başım dönüyor va ağzımda yaralar hiç geçmiyor. Hatta bazen öyle oluyordu ki yerimden kalktığım ilk dakikalAr dengemi sağlayamıyordum. En sonunda doktora gittim. Sebep kansızlıkmış. Kanım çok düşükmüş. Baş dönmesi ve ağız yarası ondan oluyormuş. Bir de ağız yarasının bir sebebi de stres. Malesef ben herşeyi kafasına takan bir tipimdir. Aslında hiç bir şeyi kafaya takmamak lazım diyorum kendi kendime ama hiç bir zamanda uygulamıyorum; ve her şey olacağına varıyor. Ben üzüldüğümle kalıyorum.Ama ben böyleyim işte.
Bu 2 ay içinde güzel şeyler de oldu tabii ki.
Mesala EBRULİ MUTFAK 1.yaşınu kutladı.Düzenli ve istediğim gibi blogumu güncelleyemesemde sizlerden çok güzel şeyler öğrendim. En önemlisi de güzel dostluklar kurdum. İnşallah bundan sonra hiç bir aksalık olmadan devam ettiririm
Diğer bir olayda Sevgili Eşimle koskoca bir 14 yılı devirdik. Acı ve tatlısıyla. Allahım bir ömür boyu çocuklarımızla ve torunlarımızla güzel ve sağlık bir ömür nasip etsin.
Bir de beni mutlu eden Sinangil Unlarından bir mail almam. Bir çok arkadaşım gelen unlarını neredeyse bitirdiler belki ama ben daha yeni kullanmaya başladım. Sinangil un yetkililerine çok teşekkür ederim. Geç kalmamım sebebi elimde daha önceden almış kiloluk Sinangil ununun olmasıydı. Bitsin öyle kullanayım dedim.
İnanır mısınız arkadaşlar blogumu, sizleri ve yazmayı çok özlemişim çenem düştü. Gelelim tariflere.
Pazar günü kızımın arkadaşı Şeyma bize ders çalışmaya geldi. Kızımın 8 senelik sınıf arkadaşı. Ana sınıfından beri; çok iyi anlaşıyorlar. Kızlar için fazla bir şey hazırlayamadım. Pazar sabahı kalktım bir baktım sular az. Hemen suları doldurdum ama gene de eskilerin dediği gibi dökme su ile değirmen dönmüyor.
Kızlarım için yoğurtlu patates püresi ve zencefilli kek yaptım.
Patates püresi herkesin bildiği bir tarif zaten.
Patatesleri haşayıp sıcakken içine biraz süt, bir kaşık terayağı ve tuz koyarak püre yaptım.Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp dolapta dondurdum. Servis yaparken renk biberi ile süsledim.
Kekim ise gerçekten çok lezzetli hafif nemli ve güzel bir kek oldu .

MALZEMELER
3 YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
2,5 SU BARDAĞI SİNANGİL FINDIK AROMALI UN
1 ÇAY KAŞIĞI ZENCEFİLLİ
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
2 ADET ELMA
(Bu aralar zencefile takmış drumdayım. Özellikle kek ve kurabiye de
bir de aklınızda bulunuz çeyrek çay bardağı pekmezin içine 1,5 çay kaşığı zencefil katıp karıştırıyoruz. Bu karışım öksürüğe bire bir. Pekmez ılık olacak)

YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri çırpıp içine sırası ile süt ve yağı katıp karıştırıyoruz. 2,5 bardak un, zencefil ve tarçını da ekledikten sonra rendelenmiş elmaları da ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırıp yağlanmış ve unlanmış kalıba döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180* fırında pişriyoruz. Biraz ılıkdıktan sonra kalıptan çıkarıp servis yapıyoruz.
Kahvenin veya sıcak bir bardak sütün yanında mükemmel gidiyor. Benden söylemesi.



10 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

hoşgeldin hoşgeldin..
güzelim kekinle beraber
artık buralardan ayrılma emi ebrulim..

hdidem95 dedi ki...

hoşgeldin canım arayı uzatıp özletme kendini buarada epey şeyler yaşanmış senide eşinide kutluyorum nice 14 yıllar devirin elele ayrıca takma kafana tokadan başka :))hayat çok kısa canım öptüm sevgiler

Sevil Şahin dedi ki...

şükür gelsin hoş geldim balımmmm

Kübra dedi ki...

Ebrucum hoşgeldin, öncellikle geçmiş olsun, Allah beterlerinden korusun. Eşinle çocuklarınla nice seneler diliyorum, bloğunlada nice paylaşımlara inşallah, sevgi ve sağlıkla...

Narince dedi ki...

Önce geçmiş olsun diyeyim.
Sonra hangi yıldönümünü kutlasam şaştım. İkisi için de nice senelere...

akasyakokusu dedi ki...

nerden başlasam nasıl yazsam..blogyaşın,evlilik yıldönümün kutlu mutlu olsun..Kocaman öptüm sesini duymak çok güzeldi..aman irtibatı koparmayalım gitme bir daha okmi..
hoşgeldin sefalar getirdin..
kekin kokusu geldi misler gibi birde baktım sensin..çocuklara başarılar afiyetler olsun öptüm..

Yelda dedi ki...

Hoşgeldin
Evlilik yıldönümün blogunun senesi kutlu olsun ebrucum
Unlarınıda sağlıkla afiyetle tüket
Sevgiler

Saliha dedi ki...

hosgeldınnnnn nerelerdesın:) cok gecmıs olsun o agızdakı yaralar bızımde canımızı yakıyor:)

ellerıne saglık..sevgıler..

hdidem95 dedi ki...

Bembeyaz yağan kar, ne yaşanmışsa yaşansın örter geçmişin hatalarını... Yeni bir gelecek sunar bize ve yeni bir başlangıç... Yeni yılın tüm insanlığa ve ülkemize barış, mutluluk getirmesi dileğiyle yeni yılınızı kutlarım. Her şey gönlünüzce olsun!

birsence dedi ki...

Evinizden pasta,börek,çöreğin eksik olmadığı,kalbinizin tatlı anılarla dolacağı,sağlığınızın tam kıvamında olduğu,cebinizin tıkır tıkır para kaynadığı,neşenizin kulak memesi yumuşaklığında olduğu ,birseninmutfagi.com 'u ziyaret etmediğiniz bir gününüzün bile geçmediği bir yıl diliyorum....

Afiyetle kalın Birsence'de kalın...