19 Ekim 2009 Pazartesi

KIŞ HAZIRLIKLARI VE FASULYE SALATASI

Arefe günü öğleye kadar çalıştım. Öğlen tam işten çıkıcan postacı bir paket getirdi. Paket İstanbuldan dı. Can yolaşım, dostum ve biricik arkadaşım Yelda göndermişti. Paketin alıp hemen açtım. İçinden bana fular, eşime ve çocuklara çorap çıktı. Ayrıca bir de çocuklar için çok hoş kendi elleri ile hazırlamış olduğu şeker sepeti. O anki mutluluğumu anlatmaya kelimeler yetmez.Çok hoş bir ve gülümseten bir süpriz oldu. Buradan geç de olsa tekrar teşekkür ediyorum arkadaşıma. Telefonla görüştük ama olsun.
FASULYE SALATAM


ÇOCUKLAR İÇİN GELEN ŞEKER SEPETİ


Bunlar da kış için hazırlayıp dondurucuya kaldırdığım taze faulye ve börülceler
Herkese iyi akşamlar ve iyi haftalar diliyorum. Blogumu güncellemeyeli neredeyse bir ay olacak. Bayramda bile hiç kimseye bir bayram mesajı bile yazamadım. Neden diye sorarsanız; bir ara pc bozuktu; pc tamir oldu bu seferde internet modem de bir problem oldu onu da hallettik. Fakat benim gönlüm hiç hoş değildi. Keyfim yoktu. Ancak oturabildim pc başına bir şeyler yazmak için. Aslında devamlı sizleri ziyate geldim ama kendi blogumun için bir şeyler yapamadım. İnşallah bundan sonra aksaklık olmadan devam edebilirim.
Tüm blogcular arkadaşlar kış hazırlıklarını yapalı epey zaman oldu. Ben ancak yapabildim. İşyerinde çalışan arkadaşımın kayınpederinin tarlası vardı. Taze fasulye ve börülceyi ondan aldım. İnanır mısınız ben böyle lezzetli bir fasulye ve börülce yemedim diyebilirim. Pazar günü tarladan toplandı pazartesi günü bendeydi. Bende hemen doğradım. Biraz kavurdum ve poşetleyerek dondurucuya kaldırdım. Allahım ağız tadı ile yemek nasip eder inşallah.
Bu taze ve körpe fasulyelerin birazından da fasulye salatası yaptım. Fasulyeleri haşladım, çok az bir sıvı yağda kavurdum. Bir kasenin içinde sarımsaklı yoğurt hazırladım. Soğuyan sebzeyi yoğurdun içine boşaltıp içine 2-3 adet kornişon turşu doğradım. Tadı gerçekten çok lezzetliydi. Biz beğenerek yedik.
Benim artık pc başından kalkmam lazım. Kızım ödev yapmak için beni bekliyor.

3 yorum:

Yelda dedi ki...

Canım teşekküre hiç gerek yok
Beğendilerse çocuklar önemli olan bu
Kış hazırlıklarında çok güzel görünüyor Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin
Öpüyorum

akasyakokusu dedi ki...

Canım benim epey bir aradan sonra burdayım..özlemişim seni hepinizi..
dün öğle saatlerinde teli karıştırırken nonu gördüm..acep dedim arasam evdemiki iştemiki bilemedim öylece kaldı..
hatırını sormak istedimdi..
sen kışlıkları yapmışsın..bende t.fasulye börülceyi domatesle az kavurur koyARDIM DOLABA..karnıyarıklık falan..yemeklik patlıcan biber kuruturdum..bu sene pazar dibimde ama erindim nedense..eşim dedi her zaman sebze var ne uğraşıcan..öylece kaldı valla..blogculara baktım baktım ne hamarat hanımlar dedimdi:)))
neyse canım benim sen afiyetle mamalarını ye..Allah c.c. ağız tadınla nasip etsin amin amin..
öpüyorum seni..
**
cicilerinize güleee gülee kullanın..yiyin giyin emi..

Adsız dedi ki...

canım merhabalar. mesajına çok memnun oldum. evet canım denizlide oturuyorum ve seninle tanışmaktan çok da memnun olurum. hatta denizlili blogcular var bizim toplanıp muhabbet ettiğimiz. aramıza katılırsan seviniriz. denizlili hobi blogcuları olarak geçen hafta bizler deha tv ye çıktık. ben kınıklı da oturuyorum. emekli bankacıyım. bloglarda denizlili görmek beni sevindiriyor. görüşmek üzere sevgiler