9 Ağustos 2012 Perşembe

YOĞURTLU PATATES PÜRESİ





Günaydınlar efendim. Sabahı şerifiniz hayırlı olsun. İşlerim yoğunlaşmadan sizlere bir merhaba diyeyim dedim.
Ramazanı Şerifin bitmesine az bir zaman kaldı. Evlerde yavaş yavaş bayram temizlikleri başlar artık. Allah kısmet ederse pazar günü bende yapacağım
Bugün size çocukların çayın yanına ne yiyeceğiz demesi üzerine yaptığım yoğurtlu püreyi getirdim.
Misafiriniz geldiğinde hemen yapabileceğiniz bir tarif.
Çay sofralarına çok yakışıyor

MALZEMELER

4-5 ADET İRİ PATATES
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞI
TUZ
ÜZERİ İÇİN
1 KASE SÜZME YOĞURT
TOZ KIRMIZI BİBER.

YAPILIŞI

Patatesleri haşlayıp soyarak eziyoruz. İçine süt, tereyağı ve tuzu katarak karıştırıp püremizi hazırlıyoruz. Püreyi dikdörtgen borcama koyup üzerini düzeltip streçfilm ile kaplayarak dolaba kaldırıyoruz. Biraz donduğu zaman servis zamanı daha kolay oluyor. Bu arada yoğurdu hafif sulandırarak çırpıyoruz. Soğuyan püremizin üzerine döküyoruz. Servis zamanı kırmızı biber veya acı pul biber ile servis yapıyoruz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.

3 yorum:

  1. patatesli herşeyi çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çay davetlerinde yaparım...
    çok güzel olur...
    canım ellerine sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ohhh harika ellerine sağlık canım.Bu
    arada çorbamı denemeni tavsiye ederim
    öptüm.

    YanıtlaSil