27 Haziran 2010 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BEZELYE


Herkese güzel bir akşam diliyorum. Malum yarın iş başı. Bugün evde biraz işlerim vardı onları halletdikten sonra günümüm çoğunu çocuklarımla bereber geçirdim. Hem benim için hem de çocuklar için güzel bir gün oldu. Onların sevdiği şeyleri yaptık. Yarın sabah işe gidecek olan tüm arkadaşlarıma şimdiden güzel bir hafta ve işlerinde kolaylıklar diliyorum.

Sizlere mevsimi olsun olmasın; tazesini veya konservesini sık sık yaptığım zeytinyağlı bezelyenin tarifini vermek istiyorum. Herkesin kendine has bir pişirme şekli vardr. Bu da benim tarifim. Bu sene yaklaşık 10 kilo aldık. Beşer kilo olarak annemle paylaştık. Kış için derin dondurucuya kondu. Allahım ağız tadı ile yemek nasip etsin.
Etliside pek bir lezzetli olur hani. :))

MALZEMELER
1KİLO BEZELYE
3 ADET PATATES 1 ADET HAQVUÇ
1 ADET SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ

YAPILIŞI
Bezelyeleri ayıklayıp yıkarak süzgeçe alıp suyunun süzdürüyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp tenceremize yağımızla bereber alıp kavuruyoruz. Soğanlar kavrulurken patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp kavrulan soğanların içine atıp kavurmaya devam ediyoruz. Suyu süzülen bezelyeleri de ekleyip hep beraber 10 dakika kavuruyoruz. Sararan bezelyelerimize salçasını, tuzunu ve suyunu ekleyip pişiriyoruz.


Yanında ben mutlaka pirinç pilavı ve cacık yaparım.


Çocuklarım çok severler.


Herkese afiyet olsun.

7 yorum:

  1. Ben de pek severim bezelyeyi.

    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. canımmm ellerine sağlık bende bayı
    lırım ama bu sene erken bitti.Daha
    dolaba atamadım öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. severim severim severim:)))) ellerine sağlık bitanem öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Çok leziz görünüyor.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. mmmhh yenmezmi bu hiçç..ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. bende severim ellerine sağlık harika olmuş canım

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık peki nerelerdesiniz

    YanıtlaSil