21 Kasım 2016 Pazartesi

MÜCVER



      İyi akşamlar efendim. Mutlu, huzurlu bereketli, sağlıklı ve bol kazançlı bir hafta olsun hepimiz için.
Sizlere oldukça lezzetli bir kabak mücver tarifi getirdim. Ben bu sefer tavada omlet gibi pişirdim. Hem daha hafif oldu hem de pratik Tek tek uğraşmadım.



MALZEMELER

4 ADET KABAK İÇİ
 (Ben daha önce tarifini verdim Kabak Sandal da kullandığım kabak içlerinden yaptım)
1 ADET PATATES
2 YEMEK KAŞIĞI UN
1 ADET YUMURTA
1 YEMEK KAŞIĞI KURU NANE
1 ADET KÜÇÜK SOĞAN
TUZ, KARABİBER, BİRAZ SIVI YAĞ
KIZARTMAK İÇİN YAĞ.

SOSU İÇİN
1 KASE YOĞURT
1 YEMEK KAŞIĞI KURU NANE
1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
TUZ

YAPILIŞI

Kabakları küçük küçük doğrayalım. Patatesi ve soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyelim.
kabak, patates, soğan, un, yumurta, tuz, nane ve sıvı yapı hepsini karıştıralım.
Yağımızı tavaya alıp kızdıralım. Kabaklı harcımızı döküp düzeltelim.
Üzerini kapatıp kısık ateşte pişirelim.Düz bir tabak yardımı ile mücveri ters çevirip diğer tarafını da pişirelim.
Pişen mücveri servis tabağına alalım.
Ben yanında Haydari ile servis yaptım.
Bir kase yoğurdun için nane, tuz ve sıvı yağı katıp karıştıralım.
Mücver ile haydari güzel bir ikili oldu.
Deneyecek olanlara afiyet olsun.

16 Kasım 2016 Çarşamba

KABAK SANDAL



      Herkese güzel, huzurlu bir akşam dilerim. Uzun bir aradan sonra tekrar burada olmak çok güzel bir duygu. Blogumu çok ihmal ettiğimi biliyorum ama iş ev derken bir yoğunluk bir koşturma içinde fırsatım olmadı. İnşallah bundan sonra bu kadar uzun aralar olmaz. Her seferinde aynı şeyleri söylüyorum ama... 
Neyse size oldukça lezzetli ve aynı zamanda da sağlıklı bir tarif getirdim.
Kabak Sandal. Diyet yapanlar içinde yararlı.



MALZEMELER

4 ADET KABAK
500 GR TAVUK GÖĞSÜ
1 SU BARDAĞI KAŞAR PEYNİR RENDESİ
1 ADET KÜÇÜK SOĞAN
SIVI YAĞ, TUZ, KARABİBER

YAPILIŞI

Öncelikle kabakların sığabileceği büyüklükte bir tencereye su koyup kaynamaya bırakalım. Kabakları yıkayıp dış kabuklarını kazıyalım. daha sonra kabakları ortadan ikiye bölerek küçük bir kaşık yardımı ile içlerini boşaltalım. (çıkan içleri atmıyoruz onları mücver yapımında kullanacağız. Mücver tarifi de daha sonraki postta) Kaynayan suya biraz tuz atıp kabakları da koyarak haşlayalım. Çatalı batırdığımız da batıyorsun yeterli  Çok haşlanırsa kabaklar dağılır. Sıcak sudan aldığımız kabakları soğuk suyun içine koyalım biraz durduktan sonra süzelim.
Küçük kuşbaşı olarak doğradığımız tavukları tavaya alıp içine 1 fincan kadar su koyup pişirmeye başlayalım. Tavuklar suyunu çekince içine sıvı yağ ve çok ince olarak kıydığımız soğanı katıp kavuralım. Kavrulan tavuklara tuzunu ve karabiberini atıp karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Fırın kabına kabakları alalım. Ortalarına tavuklu harçtan koyalım. Üzerlerine kaşar peynir koyalım fırın da kaşarlar eriyip kızarana kadar  tutalım. Kaşarlar biraz kızarsa iyi olacakta fakat bizim ev ahalisi sofraya oturdukları için kızarmasını beklemediler.
Yanında pirinç pilavı ve cacık ile oldukça güzel menü oldu.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.