22 Haziran 2016 Çarşamba

İngiliz Mutfağı


Avrupa ülkeleri arasında en zayıf mutfağa sahip ülkelerden biri olan İngiltere, buna rağmen geleneksel yemeklerinin korunduğu hala bozulmamış yemek kültürü ile dünya mutfaklarında yerini alıyor. İngiliz mutfağı, çok fazla karmaşık olmayan yemekleri içeriyor. Gerek kullanılan malzemelerin gerekse pişirme yöntemlerinin farklılığı, İngiliz mutfağını diğer mutfaklardan ayıran ana özellik olarak karşımıza çıkıyor. Kahvaltıları ile ünlü olan İngilizler, günün her saati kahvaltı tüketebiliyor.
İngiliz Mutfağı Hakkında Bilgi
Genellikle ekmek tüketmeyi tercih etmeyen İngilizler, ekmek yerine pirinç ya da patates kullanıyor. Kahvaltı ve akşam yemekleri oldukça önemli olan toplumda, öğle yemeği sandviç ya da salata ile geçiştiriliyor. Muhteşem çeşide sahip olan İngiliz kahvaltısının ana malzemesi, sarısı ve beyazı birbirine karıştırılmadan tam daire şeklinde pişirilen yağda yumurta oluyor. Bunun yanında "bacon" denilen tütsülenmiş et kızartması yer alıyor. Genellikle domuz etinden yapılan sosis, mutlaka değişik baharat ve otlarla hazırlanan bir sos ile servis ediliyor. Büyük bir kahvaltı tabağına yerleştirilen kahvaltılıklar, ihtişamlı görüntüleriyle iştah açıyor. Mantar kızartması ve halka şeklinde dilimlenmiş domates kızartması da kahvaltı tabağında yerini alıyor. "Hash Brown" denilen bir tür patates kurabiyesi ve havuç, lahana, bezelye ve patatesten oluşan püre de mutlaka tabakta yer alıyor. Diğer bir İngiliz kahvaltısı olmazsa olmazı olan domates soslu kuru fasulye, tabakta yer kalmayıncaya kadar dolduruluyor. Geleneksel İngiliz mutfağı yemeklerinde mutlaka kırmızı et, kuzu eti, balık, tavuk yemekleri ve domuz etinden hazırlanan yemekler, her zaman haşlanmış patates ile birlikte servis ediliyor.
İngiliz Mutfağı Özellikleri
Yemek çeşitleri kısıtlı olsa da İngiliz Mutfağı yemekleri, kendine özgü tarzlarıyla fark yaratıyor. "Fish&Chips", "baked beans", "Yorkshire pudding", "shepherd’s pie", rozbif, "apple crumble", "shortbread" ve "cheesecake", dünyaca ünlü İngiliz yemekleri arasında yer alıyor. Yaklaşık 35 çeşit patates yetiştiren İngilizler, hemen hemen her yemeklerinde patates kullanıyor. Patatesi damıtarak patates viskisi dahi yapan İngilizler, viski ve bira imalatında da dünyada ilk sıralarda yer alıyor. Son derece basit ve lezzetli tatlılara sahip olan İngiliz mutfağı, pratik tatlıları ile de dikkat çekiyor. Dünyaca ünlü "apple crumble"; şeker, un ve yağın ekmek kırıntısı kıvamına gelinceye kadar yoğrulmasıyla hazırlanıyor. Fırın kabına kat kat dilimlenmiş elmalar, bol tarçın ve şeker ekilerek diziliyor. Elmaların üzeri kırıntı haline getirilmiş hamur ile kapatılarak 40 dakika kadar fırında pişirildikten sonra genelde dondurma ile servis ediliyor. Bahsedilen yemekleri denemek ve Knorr'un sizler için hazırladığı daha pek çok kolay ve lezzetli İngiliz mutfağı yemek tarifleri için http://www.herkessofraya.com/ adresini mutlaka incelemelisiniz.