15 Nisan 2016 Cuma

MISIR UNLU POĞAÇA


Herkese iyi akşamlar efendim. Geçmiş cumalarınız mübarek olsun.
Bahar geldi. Her yer yemyeşil ve cıvıl cıvıl.
Malum yarın hafta sonu. Uzun uzun kahvaltı zamanı. Kahvaltı masanıza ya da çay sofranız için lezzetli bir poğaça tarifi getirdim.
Mısır unlu poğaça. Kapalı bir kutu da kolay kolay da bayatlamıyor.

MALZEMELER

2 ADET YUMURTA (1 ADET YUMURTA SARISI AYRILACAK)
125 GR MARGARİN (BEN TEREMYAĞ KULLANDIM)
1 AJDA ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 AJDA ÇAY BARDAĞI YOĞURT
2 PAKET KABARTMA TOZU
2 TATLI KAŞIĞI SİRKE
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1,5 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1,5 SU BARDAĞI MISIR UNU
ALABİLDİĞİ KADAR UN (YAKLAŞIK 3-3,5 SU BARDAĞI)

İÇ MALZEME

1 KASE LOR PEYNİRİ
TUZ

YAPILIŞI

1 tam yumurta ve 1 yumurta beyazı, margarin, sıvı yağ, yoğurt, tuz, şeker ve sirke yoğurma kabına alınarak karıştırılır. İçine mısır unu ve kabartma tozu eklenir yoğrulur. Daha sonra kontrollü olarak un ilavesi yapılarak hamur yoğrulur.
İçi için lor peyniri ve tuz karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alınıp iç malzemesi konur. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Tüm hamur bitene kadar işleme devam edilir. Üzerine sıvı yağ ile inceltilmiş yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 180*'lık fırında pişirilir.
Yanında tavşan kanı bir bardak çay ile harika bir atıştırmalık.
Deneyecek olanlara afiyetler olsun. 

4 Nisan 2016 Pazartesi

SEBZELİ TAVUK



Herkese merhabalar efendim. Yeni bir hafta, yeni bir ay, yeni umutlar ve heyecanlar. Neşe, huzur ve sağlık ile geçirelim inşallah.
Tavuk yemekleri tüm bayanlar için en kurtarıcı yemeklerdir değil mi?. Hemen fırına tavuk kanat veya but at sen sofrayı kurana kadar yemek hazır.
Bugün sizlere lezzetli ve pratik bir tarifim var. Ben ön hazırlığını akşamdan yapıyorum, ertesi günü işten gelince fırına sürüyorum sofra hazırlanana kadar yemek pişiyor. 



MALZEMELER

YARIM KİLO TAVUK GÖĞÜS
4-5 ADET PATATES
1 ADET KÜÇÜK SOĞAN
1 KÜÇÜK ŞİŞE GARNİTÜR (BEN HAZIR OLANLARDAN KULLANDIM)
1 SU BARDAĞI DOMATES PÜRESİ (YAZIN YAPTIKLARIMDAN)
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
SU, TUZ,

YAPILIŞI

Öncelikle patatesleri küp küp doğrayıp kızartalım ve tepsiye alalım. Tavukları kuş başı doğrayalım.
Tavaya alıp içerisine 1 çay bardağı kadar su koyup ocağa koyalım. Suyunu çekince içine 1 fincan sıvı yağ ekleyip kavuralım. kavrulurken incecik kıydığımız soğanı da ekleyip kavuralım. Kavrulan tavukları kızarmış patateslerin üzerine alalım.
Yıkayıp süzdüğümüz garnitürü de tavukların üzerine yayalım.
sos tenceresinde 1 kahve fincanı kadar yağ ile domates püresini kavurup içine 1 çay bardağı su ekleyip kaynatalım ve tavukların üzerine döküp 180*'lik fırında 20 dakika kadar pişirelim.
Yanında pilav, bir çorba, salata veya cacık ile size güzel bir menü oldu.
Deneyecek olanlara afiyetler olsun.