13 Ocak 2015 Salı

SİMİT POĞAÇA



İyi akşamlar efendim. Keyifler nasıldır? Beni soracak olursanız iyiyim Allah'a şükür. 
Denizli'de havalar iyileşiyor derken dün akşam birden kar yağmaya başladı. ve sabaha kadar devam etti. Sabah tüm çocuklar tatil haberi bekledi ama beklenen haber gelmedi. Fakat yollar çok kötüydü. Neyse ki şu an iyi artık. Sabah zor geldik işe ama dönüş kolay olacak herhalde.
Mutfaktaki masamın üzerinde mutlaka atıştırmalık bir şeyler olmasını seviyorum.
Bu poğaçaları da hafta sonu oğlumla beraber yaptık. Bol susamlı idi,  fakat susamlar kutunun içine dökülmüş Ben de sana yardım etmek istiyorum dedi, çok da güzel şekil verdi. Ertesi günü okula kendi yaptıklarından götürdü.



                                         



MALZEMELER

1 SU BARDAĞI SU+SÜT KARIŞIMI (ILIK OLACAK)
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
2 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ADET YUMURTA
2 TATLI KAŞIĞI SİRKE
4-4,5 SU BARDAĞI UN
1 PAKET İNSTANT MAYA

İÇ MALZEMESİ
200 GR LOR PEYNİR
1 TATLI KAŞIĞI TUZ

ÜZERİ İÇİN
YARIM ÇAY BARDAĞI PEKMEZ
YARIM ÇAY BARDAĞI SU
1 KASE SUSAM

YAPILIŞI

Hamur yoğurma kabına su+süt karışımını alıp şekeri ve mayayı ekleyerek mayayı eritelim. İçine sırası ile yumurta, tuz, sirkeyi ekleyip karıştıralım. Unu da ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Üzerine nemli bir bez örterek ılık bir ortam da 1 saat kadar mayalandıralım. İç malzemesi için lor peynir ve tuzu karıştıralım. ayrıca pekmez ile suyu da karıştırıp hazırlayalım. Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük parça alarak tezgah üzerinde açıp içine peynir koyup kıvırarak katlayıp oval şekil verelim. Önce pekmezli suya daha sonra susama bulayıp yağlanmış tepsiye dizelim. Hamurumuz bitene kadar aynı işlemi yapalım.Yarım saat kadar tepsi de mayalandırıp önceden ısıtılmış 180*'lik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
Tavşan kanı bir bardak çay ile afiyetle yiyelim
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.