26 Aralık 2014 Cuma

TRUFF



İyi akşamlar efendim. Geçmiş cumalarınız mübarek olsun.
Trufflar, pek severim. Evde her daim olsun isterim. Çayıma ya da kahveme eşlik etsin ya da canım tatlı bir atıştırmalık istediğinde ağzıma atayım. Bundan dolayıdır ki evde her daim bulundurmaya çalışırım.Ev halkı da çok seviyor. Hatta yenmemiş kek ve kurabiyeleri de değerlendirmenin en keyifli yolu.




MALZEMELER

7-8 ADET KURABİYE (HAZIR SATILAN BATON KEKİN YARISI YETERLİ OLUR)
1 PAKET KREMA (200 ML'LİK)
1 PAKET ÇİKOLATA (80 GR'LIK)

SÜSLEMEK İÇİN

KAKAO
HİNDİSTAN CEVİZİ

YAPILIŞI

Krema kaynatılmadan ısıtılır. İçine çikolata atılır ve ara ara karıştırılarak eritilir. Kek ya da kurabiye bir kaba ufalanır. İçine çikolatalı krema ilave edilir ve yoğrulur. Buzdolabına kaldırılarak 2-3 saat kadar bekletilir.
Böylece şekil vermesi daha kolay olur. Birer kaseye kakao ve hindistan cevizi konur. Harcımız dan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır ve kakao veya hindistan cevizine bulanıp tabağa dizilir.Tüm harcımız bitene kadar bu işleme devam edilir. Servis zamanına kadar dolapta bekletilir.
Bir fincan kahve yada çay ile afiyetle yenir.

17 Aralık 2014 Çarşamba

KUSKUS SALATASI


İyi akşamlar efendim. Bir günü daha Allah'ın izni ile bitirdik. Çarşamba günü geldi mi sanki hafta bitmiş gibi geliyor bana.
Sizlere güzel bir salata tarifi getirdim. Kuskus salatası.
Bazı geceler canımız yemek yemek istemediği zaman hemen çay sofrası hazırlarım. Evde o an ne varsa hazırlar,  önde de bir kase çorba ile güzel sofra olur. Bu salata böyle bir sofra için yapıldı.



MALZEMELER

1 PAKET KUSKUS MAKARNA
YARIM DEMET DEREOTU
YARIM DEMET MAYDANOZ
2 ADET KÖZLENMİŞ KAPYA BİBER
3 DAL TAZE SOĞAN
TUZ, SIVI YAĞ, LİMON

YAPILIŞI

Kuskus makarnanın bir su bardağı kadarı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile tencereye alınarak kavrulur. Kavrulan makarnanın içine paketin tamamı boşaltılarak biraz kavrulup üzerine geçecek kadar sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır. Suyunu çekince ocağın altı kapatılarak biraz dinlendirilip salata kasesine alınır. İçine bir-iki yemek kaşığı sıvı yağ eklenip ara karıştırılarak soğutulur. Bu arada maydanoz, dereotu ve soğan incecik doğranır, kırmızı biber közlenip doğranır. Soğuya kuskusların içine malzemeler katılır. Limon ve tuz ilave edilip karıştırılarak servis yapılır.Kızım nar ekşisi ile yemeği seviyor.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.

13 Aralık 2014 Cumartesi

PIRASALI BÖREK



İyi akşamlar efendim. Bir haftanın daha sonuna geldik. Yarın tatil. Şimdiden herkese iyi tatiller ve güzel bir hafta sonu diliyorum.
Yarın tatil olunca kahvaltı saatleri de geri çekiliyor. İster kahvaltı sofrasına ister akşam yemeği için lezzetli bir börek getirdim. Pırasalı börek. Oğlum böreğin neli olacağını sordu, ben de pırasalı deyince önce biraz ofladı pufladı, pırasalı börek mi olurmuş dedi fakat tadına bakınca bir kaç dilim daha istedi.

MALZEMELER

1 KİLO YUFKA
1 KİLO PIRASA
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 ADET SOĞAN
TUZ, KARABİBER, KIRMIZI BİBER
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
1 KÜÇÜK KASE LOR PEYNİRİ

SOSU İÇİN

2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI SU

ÜZERİ İÇİN
1 ADET YUMURTA

YAPILIŞI

Öncelikle pırasaları incecik doğrayıp bol su ile yıkayıp ve tavaya alalım.
Üzerine 1 adet soğanı incecik doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavuralım. Kavrulan pırasaların içine tuz, karabiber, kırmızı biber ve salçayı ekleyip karıştıralım en son peyniri de ekleyip soğuması için kenarda bekletelim.
Sosu için yoğurt, sıvı yağ ve suyu çırpalım.
Yufkayı tezgaha serelim. Fırça ile her tarafına sostan sürelim ve birbirinin üzerine kapatalım. elimizde yarım ay şeklinde yufkamız oldu. Geniş tarafına iç harcımızı yayıp sigara böreği gibi kalın olarak saralım ve iki ucu içe doğru kıvırarak tepsiye koyalım. tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapalım. En son artan sosumuzun içine 1 adet yumurtayı kırıp böreklerin üzerine döküp önceden ısıtılmış 180*'lık fırında kızarana kadar pişirelim.
Biraz soğuduktan sora ılık olarak servis yapalım.
Yanında isterseniz çay isterseniz ayran ile birlikte yiyebilirsiniz
Biz ayran ve domates soslu turşu ile yedik.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun..

9 Aralık 2014 Salı

Silverline ve Yağız İzgül ile “Hikayesi Tadında Yemekler”

Bugüne kadar teknolojik, fonksiyonel, şık ve çevreci ürünler ile mutfaklarımıza ulaşan Silverline, şimdi de “Hikayesi Tadında Yemekler" ile yine bizlerle.


Bir boomads advertorial içeriğidir.