Tüm dost ve takipçilerime sımsıcak sevgilerimle. Yeni hafta hepimiz için huzurlu, sağlıklı ve bereketli geçsin.
Bugün sizlere bizim ailecek çok sevdiğimiz karnabahar yemeği getirdim. Ben pek bir severim kendilerini:))
Salatasını, kızartmasını hatta çiğ iken kıtır kıtır yemeği. Bu seferki lezzetli mi lezzetli kıymalı yemeği. Yanında da yoğurt ile hımmm.
MALZEMELER
YARIM KARNABAHAR
4 ADET PATATES
2 ADET HAVUÇ
2-3 ADET KURU BİBER
250 GR.KIYMA
1 ADET ORTA BOY SOĞAN
2-3 ADET DOMATES
1 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER
1,5 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
YAPILIŞI
Öncelikle çiçeklerine ayırdığımız karnabaharları iyice yumuşamadan diri kalacak şekilde haşlayıp süzelim.
Sosu için yemeklik doğranmış soğanı kavuralım. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. En son yemeklik doğranmış domatesi ekleyip pişirelim. Ocaktan indirmeden önce toz kırmızı biberi katıp biraz daha pişirdikten sonra tuzunu da ekleyerek ocaktan alalım. Patatesleri ve havuçları halka halka doğrayalım. Tencereye önce patatesleri, sonra havuçları ve en üste de karnabaharları yerleştirelim Kıymalı sosu tüm sebzeleri kaplayacak şekilde dökelim En üste kuru biberleri de koyup, sos tenceresinin içine kaynamış su katıp çalkalayarak yemeğimizin içine koyup. kaynayana kadar yüksek kaynayınca kısık ateşte sebzeler yumuşayıp pişene kadar pişirelim.
Yanında yoğurt ile servis yapalım.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.
Bugün sizlere bizim ailecek çok sevdiğimiz karnabahar yemeği getirdim. Ben pek bir severim kendilerini:))
Salatasını, kızartmasını hatta çiğ iken kıtır kıtır yemeği. Bu seferki lezzetli mi lezzetli kıymalı yemeği. Yanında da yoğurt ile hımmm.
MALZEMELER
YARIM KARNABAHAR
4 ADET PATATES
2 ADET HAVUÇ
2-3 ADET KURU BİBER
250 GR.KIYMA
1 ADET ORTA BOY SOĞAN
2-3 ADET DOMATES
1 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER
1,5 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
YAPILIŞI
Öncelikle çiçeklerine ayırdığımız karnabaharları iyice yumuşamadan diri kalacak şekilde haşlayıp süzelim.
Sosu için yemeklik doğranmış soğanı kavuralım. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. En son yemeklik doğranmış domatesi ekleyip pişirelim. Ocaktan indirmeden önce toz kırmızı biberi katıp biraz daha pişirdikten sonra tuzunu da ekleyerek ocaktan alalım. Patatesleri ve havuçları halka halka doğrayalım. Tencereye önce patatesleri, sonra havuçları ve en üste de karnabaharları yerleştirelim Kıymalı sosu tüm sebzeleri kaplayacak şekilde dökelim En üste kuru biberleri de koyup, sos tenceresinin içine kaynamış su katıp çalkalayarak yemeğimizin içine koyup. kaynayana kadar yüksek kaynayınca kısık ateşte sebzeler yumuşayıp pişene kadar pişirelim.
Yanında yoğurt ile servis yapalım.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.