25 Ocak 2014 Cumartesi

MUZLU JÖLELİ MUHALLEBİ


İyi akşamlar efendim. Malum bugün hafta sonu. Hepimiz için güzel bir hafta sonu olsun. Eminim benim için güzel geçecek, çünkü yarın kardeşimin nişanı var. Allah'ım tamamına erdirsin. 
Bu arada da bütün öğrencilerimiz karnelerini aldı. Oğlumun karnesi çok iyi hepsi 5, kızımın da teşekkürü var. Allah'ım çocuklarımızın emeklerini boşa çıkarmasın. Çok uğraştılar ve didindiler. Tüm öğrenci kardeşlerine iyi tatiller diliyorum

Bu gün sizlere bol muzlusun dan bir muhallebi getirdim.Ben sütlü tatlıları şerbetli tatlılara tercih ederim. Ama bazen öyle bir şerbetli tatlı krizim tutar ki sormayın gitsin. Evden de pek eksik etmemeye çalışırım sütlü tatlıyı
.



MALZEMELER

1 LT SÜT
1 ÇAY BARDAĞI UN
1 ÇAY BARDAĞI NİŞASTA
2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
2 ADET MUZ
1 PAKET VANİLYA

ÜZERİ İÇİN

2 ADET MUZ
1 PAKET DR OETKER JÖLE
1,5 SU BARDAĞI SU

YAPILIŞI

Öncelikle jöleyi, paketin arkasındaki tarife göre hazırlayalım. Kalıbın içine muzları yarım ay şeklinde doğrayıp yerleştirelim ve jöleyi üzerine dökerek dolaba kaldıralım.
Muhallebi için tüm malzemeyi tencerede karıştırıp ocağa alalım. Devamlı karıştırarak kaynayıp göz göz oluncaya kadar pişirelim. Ocaktan alıp vanilya ve muzu ekleyip mikserle 10 dakika çırpıp dolapta beklettiğimiz  jölenin üzerine dökelim. Dışarıda biraz soğuttuktan sonra dolaba kaldıralım. 2-3 saat dolapta dinlenen tatlımızı kalıptan çıkarıp servis yapalım.
Ben kalıp olarak tupperware prenses tacını kullandım. Şekli bozulmadan kalıptan çıktı.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun

8 Ocak 2014 Çarşamba

HAVUÇLU PİLAV


İyi akşamlar efendim. Tüm dost ve takipçilerime sevgiler.
Bugün sizlere lezzetli mi lezzetli havuçlu pilav getirdim.
Bizim evde hemen her akşam, pirinç pilavı, makarna veya bulgur pilavı mutlaka pişer.
Sağlık açıcından genel de bulgur pilavını tercih etsem de pirinç pilavının yeri ayrıdır.
Bir kuru fasulye ya da bir nohut yemeği pilavsız olur mu? Olmazz

MALZEMELER

2 SU BARDAĞI BALDO PİRİNÇ
2 ADET HAVUÇ (RENDELENMİŞ)
1 YEMEK KAŞIĞI TERE YAĞI
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
2 DİLİM LİMON (PİRİNCİ ISLATMAK İÇİN)
2 ADET BULYON
4 SU BARDAĞI SU (BEN 1'E 2 ÖLÇÜ SU KULLANIYORUM)

YAPILIŞI

Öncelikle pirinci ıslatmak için üstüne geçecek kadar sıcak su, 1 yemek kaşığı tuz ve 2 dilim limonu koyup yarım saat kadar ıslatalım. Suyun altında nişastası gidene kadar yıkayıp süzelim.
Pilav tenceresine yağları alıp eritelim ve rendelemiş olduğumuz havuçları içine atıp 10 dakika kavuralım.Yıkamış olduğumuz pirinçleri ekleyip şeffaflaşana kadar kavuralım. 4 bardak kaynamış suyun içine bulyonları atıp eritelim ve bu suyu pirinçlerin üzerine dökerek 1-2 karıştırıp kapağını kapatalım. Su kaynayana kadar yüksek daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çeken pilavımızın üzerine kağıt havlu örterek yarım saat dinlendirelim. Servis zamanı pirinçleri ezmeden karıştırarak havalandıralım ve servis yapalım.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun

7 Ocak 2014 Salı

MUHALLEBİLİ İNCİRLİ KEK



İyi akşamlar efendim. Tüm dost ve takipçilerime sevgiler. Herkese huzurlu, sağlıklı, mutlu ve bol kazançlı bir hafta diliyorum.
Sizlere nefis incirli ve muhallebili kek tarifi getirdim. Haftaya tatlı başlayalım ve tüm günlerimiz tatlı tadında geçsin.
Tarif Lezzet Dergisi Aralık 2013 sayısından.

MALZEMELER

KEK İÇİN
3 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
6-7 ADET KURU İNCİR
1 SU BARDAĞI ÇEKİLMİŞ CEVİZ İÇİ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 SU BARDAĞI UN

ÜZERİ İÇİ
1,5 SU BARDAĞI ILIK SU
1 YEMEK KAŞIĞI GRANÜL KAHVE
1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

MUHALLEBİ İÇİN
1 LİTRE SÜT
2 TEPELEME YEMEK KAŞIĞI BUĞDAY NİŞASTASI
2 TEPELEME YEMEK KAŞIĞI UN
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
200 ML KREMA

YAPILIŞI

Yumurta ve şeker 4-5 dakika çırpılır. Un, ceviz içi, kabartma tozu ve minik doğranmış incir eklenip kaşık ile karıştırılır. 25-30 cm çapındaki yağlanmış fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 180*'lik fırında pişirilir.
Sosu için 1,5 su bardağı ılık suyun içine granül kahve ve  şeker konularak eriyene kadar karıştırılır. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca sos kekin her tarafına dökülür.
Muhallebi için; nişasta, un, şeker sos tenceresine alınarak azar azar süt eklenerek tel çırpıcı ile homojen bir karışım olana kadar çırpılır ve ocağa alınır. Orta ısılı ateşte kaynayıp göz göz oluncaya kadar devamlı karıştırarak pişirilir. Pişen muhallebinin içine krema ilave edilerek mikser ile 7-8 dakika çırpılır ve kekin üzerine dökülür. Bir gece buzdolabında bekletilen kekimiz servise hazırdır. Üzerine ceviz ekilerek servis yapabilirsiniz. Ben herhangi bir şey ekmedim..
Bizim evde bir gece beklemedi Öğleye doğru yapıldı ve akşam çayında yendi.
Tadı sanki tiramisu gibiydi ve oldukça lezzetliydi.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.