İyi akşamlar efendim. Malum bugün hafta sonu. Hepimiz için güzel bir hafta sonu olsun. Eminim benim için güzel geçecek, çünkü yarın kardeşimin nişanı var. Allah'ım tamamına erdirsin.
Bu arada da bütün öğrencilerimiz karnelerini aldı. Oğlumun karnesi çok iyi hepsi 5, kızımın da teşekkürü var. Allah'ım çocuklarımızın emeklerini boşa çıkarmasın. Çok uğraştılar ve didindiler. Tüm öğrenci kardeşlerine iyi tatiller diliyorum
Bu gün sizlere bol muzlusun dan bir muhallebi getirdim.Ben sütlü tatlıları şerbetli tatlılara tercih ederim. Ama bazen öyle bir şerbetli tatlı krizim tutar ki sormayın gitsin. Evden de pek eksik etmemeye çalışırım sütlü tatlıyı
.
MALZEMELER
1 LT SÜT
1 ÇAY BARDAĞI UN
1 ÇAY BARDAĞI NİŞASTA
2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
2 ADET MUZ
1 PAKET VANİLYA
ÜZERİ İÇİN
2 ADET MUZ
1 PAKET DR OETKER JÖLE
1,5 SU BARDAĞI SU
YAPILIŞI
Öncelikle jöleyi, paketin arkasındaki tarife göre hazırlayalım. Kalıbın içine muzları yarım ay şeklinde doğrayıp yerleştirelim ve jöleyi üzerine dökerek dolaba kaldıralım.
Muhallebi için tüm malzemeyi tencerede karıştırıp ocağa alalım. Devamlı karıştırarak kaynayıp göz göz oluncaya kadar pişirelim. Ocaktan alıp vanilya ve muzu ekleyip mikserle 10 dakika çırpıp dolapta beklettiğimiz jölenin üzerine dökelim. Dışarıda biraz soğuttuktan sonra dolaba kaldıralım. 2-3 saat dolapta dinlenen tatlımızı kalıptan çıkarıp servis yapalım.
Ben kalıp olarak tupperware prenses tacını kullandım. Şekli bozulmadan kalıptan çıktı.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun