31 Aralık 2013 Salı

İYİ YILLAR



Evet koskocaman bir yılı daha acısıyla, tatlısıyla bitirdik.
Herhalde, herkes kendince geçen bir yılın muhasebesini yapmıştır.
Yapmak istediklerimiz, yapabildiklerimiz, yapamadıklarımız ya da ertelemek zorunda kaldıklarımız.
Tüm dileklerimiz isteklerimiz tekrar gözümüzün önünde. Bakalım bu sene ne kadarını gerçekleştirebileceğiz.

Yeni yıl hepimiz için sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yıl olsun.
Tüm dileklerimiz ve isteklerimizin gerçekleşmesi dileği ile.

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN.

27 Aralık 2013 Cuma

MUHALLEBİ



İyi akşamlar efendim. Tüm dost ve takipçilerime sımsıcak sevgiler. Cumalarınız mübarek olsun. Allah'ım ettiğimiz duaları ve ibadetleri kabul eylesin. Aminnn.
Sizin de canınız bazen böyle tatlı, tarçınlı bir şeyler ister mi? Benim ister. 
Bu görmüş olduğunuz muhallebi de böyle bir zaman da yapıldı ve afiyetle yendi,




MALZEMELER

1 KİLO SÜT
1 ÇAY BARDAĞI UN
2 TATLI KAŞIĞI NİŞASTA
2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET VANİLYA

YAPILIŞI

Sos tenceresinde süt, şeker, un ve nişasta çırpılarak ocağa konur. Devamlı karıştırılarak göz göz oluncaya kadar pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirilerek ocaktan alınır. İçerisine 1 paket vanilya eklenerek mikserle 7-8 dakika çırpılıp, kaselere paylaştırılır.
Soğuyan tatlılar dolaba kaldırılarak 2-3 saat dinlendirildikten sonra servis yapılır
Üstünü istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Benim tarçın krizim tuttuğu için başka hiç bir şey kullanmadım.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.

20 Aralık 2013 Cuma

Kaçırılmaması Gereken En Avantajlı Yılbaşı Fırsatları Bu Yazıda!


Yeni yıl heyecanının hepimizi iyiden iyiye sardığı bugünlerde, bir yandan yılbaşı akşamı için planlar yaparken bir yandan da “ne hediye alacağım?” endişesi içerisine giriyoruz. Yılbaşına kısa bir zaman kala alışveriş merkezlerinde telaşla gezmek yerine sizin için hazırladığımız alternatif hediye ve kampanya önerilerini mutlaka inceleyin!

Sizin için ilk seçtiğim hediye alternatifi ev hediyesi almayı düşünenlerin oldukça ilgisini çekecek!

2014'ün en güzel kahvaltıları, en hoş sohbetleri için Vestel’in sunduğu kahvaltı setlerine mutlaka göz atın derim!

Vestel yılbaşına özel hazırladığı kahvaltı setleri ile hediye alışverişini kolaylaştırıyor. Kırmızı, Inox ve Siyah Kahvaltı Setleri hem şıklığı ile göz dolduracak, hem de sevdiklerinizi çok mutlu edecek. “Hediyem yılbaşı ruhuna uygun olsun!” diyenler için kırmızı set ideal bir seçim.

Vestel Inox Su Isıtıcı, Dijital Tost Makinesi, Türk Kahve Makinesi'nden oluşan Inox set de çok şık ve pratik bir alternatif. Bu setin farkı ızgara olarak da kullanılabilen Vestel Dijital Inox Tost Makinesi.

Modern ve şık bir hediye arayanlar içinse önerimiz Siyah Set. Vestel Siyah Su Isıtıcı, Ekmek Kızartma Makinesi ve Filtre Kahve Makinesi içeren bu set farklı tasarımı ile benzersiz bir hediye olmaya aday.

Setler için buradan online sipariş verebilir, ücretsiz kargoyla hemen hediyelerinize kavuşabilirsiniz! Unutmadan, Vestel Kahvaltı Setleri 2014 yeni yıla özel hazırlandı. Yılbaşı’ndan sonra bu şekilde set olarak bu fiyatlarda bulmanız pek mümkün değil.

Özel, başka hiçbir yerde olmayan bir hediye arıyorsanız Vestel'de harika bir öneri daha var: Yılbaşı özel tasarımlı Türk Kahvesi Makinesi yeni yıla özel indirimli sadece 59 TL!

Yeni yıl, yeni umutlar, yeni hediyeler… Peki 2014 için dileğiniz hazır mı?

Siz sevdiklerinizi unutmayıp yeni yıl hediyeleri alırken Garanti de sizi unutmamış!
2013 yılını geride bırakırken yeni yıldan yeni dilekler eksik olmuyor. Yeni yıla girerken Garanti Bankası bazılarımızın dileklerini duymuş gibi sosyal medya takipçilerini sevindirecek bir kampanya yapmış!

Yeni yıl hediyeniz Garanti Link’ten!

Yıl boyunca farklı kampanyalarla fırsatlar sunan Garanti Link, 2014’e girerken çuvalını hediyelerle doldurmuş bir Noel Baba gibi bacanızdan inmeye hazırlanıyor. Günde en az 10 kere kontrol ettiğimiz sosyal medya hesaplarımızı Garanti Link ile Link’leyerek 14 şahane hediyeden birini kazanmaya hak kazanıyoruz. Televizyondan tablet bilgisayara, telefondan fotoğraf makinasına kadar birbirinden değerli hediyelerden birine sahip olmak çok da kolay. Benim dileğim yeni yılda sevdiklerimle her anımı ölümsüzleştirebileceğim bir fotoğraf makinası. Sizin dileğiniz ne?

Siz de buradan sosyal medya hesaplarınızı Link’leyin, 14 şahane hediyeden birini kazanma şansı yakalayın!

Diğer bir önerim ise moda ile teknolojiyi bir araya getiren Samsung Galaxy Gear! Çarpıcı renk seçenekleri, ince ve zarif tasarımı ile giyilebilir teknolojileri günlük yaşama daha da entegre eden Samsung Galaxy Gear alan herkese, 32GB microSD kart hediye ediliyor. 31 Aralık’a kadar geçerli olan kampanya ile hem yeni yılın en şık hediyesi olmaya aday Galaxy Gear’a, hem de yeni yılda en güzel anılarınızı rahatça saklayabileceğiniz 32GB microSD karta sahip olabilirsiniz.

Yenilikçi ve modaya önem veren kullanıcılara siyah, beyaz, gri, turuncu, sarı ve roze gibi çarpıcı renk seçenekleri sunan Galaxy Gear, 1.9 megapiksel BSI sensörlü kamerası ve 1.63 inç Super AMOLED ekranı ile kullanıcıları cezbediyor.

Telefonunuz cebinizdeyken bile bağlantıda kalmanızı sağlayan Galaxy Gear’da bulunan dahili hoparlör sayesinde telefonsuz konuşma deneyimini sunuyor. Örneğin, bir yandan yılbaşı partiniz için hazırlanırken, diğer taraftan telefon konuşmalarınızı yapabilir, alarmınızı kurabilir, mesaj yazabilir ya da takvim girişlerinizi oluşturabilirsiniz.

Kampanya hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın: http://www.samsung.com/tr/campaigns/galaksidenhediye/


Bir boomads advertorial içeriğidir.

13 Aralık 2013 Cuma

PUDİNGLİ PASTA





İyi akşamlar efendim. Yemek fırtınasında geldik 4. ve 5.günkü ödevimize.Tarifler ve yayınlar arka arkaya oldu ama olsun önemli olan yayınlamak, Yapılan lezzetler arşivde kalması değil mi?
4.gün: Ev halkını mutlu etmenin yolu.
5.gün: Aniden, akşam yemeğinde sonra size çaya geleceğiz diye gelen bir telefon ile hazırlanacak şip şak bir tarif.

Ev halkının en çok istediği ve görünce bayıldıkları tek lezzet bir dilim pastadır. Aslında pek tariflik bir şey de değil, fakat oldukça pratik olması yeter, ani misafirler için.

MALZEMELER 

1 ADET PASTAPAN ( TEK KATİ)
1 PAKET ÇİKOLATALI PUDİNG
2 SU BARDAĞI SÜT

KEKİ ISLATMAK İÇİN

1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 TALI KAŞIĞI ŞEKER

YAPILIŞI

Puding, paketin arkasındaki tarife göre pişirilir.
Ocaktan alını  kabuk tutmasını önlemek için ara sıra karıştırılarak soğutulur. 1 çay bardağı sütün için şeker eklenip karıştırılır. 
Pastapanın tek katı servis tabağına alınır. Şekerli süt ile ıslatılır. Üzerine soğuyan puding dökülüp üstü düzeltilerek dinlenmesi için dolaba kaldırılır.  Dolapta 1 saat dinlenen pastamız servise hazırdır.
Misafiriniz telefon açtığında hemen yapılabilecek bir pasta

SUSAMLI KURABİYE VE KIŞ ÇAYI







İyi akşamlar efendim. Tüm dost ve takipçilerime kucak dolusu sevgiler. Cumanız mübarek olsun. Allah'ım ettiğimiz duaları ve yaptığımız ibadetleri kabul eylesin. Aminnn. Dışarıda buz gibi bir hava var. Aslında buz gibisi az, tam dondurucu bir hava.İnsan dışarıya çıkmaya korkuyor. Denizli'de yağmur veya kar yok ama soğuğu yeter. Buradaki soğuk insanın yüzünü keser.
Neyse gelelim içimizi ısıtacak sıcacık tariflere.
Sevgili Miss gibi Zerrinimin düzenlediği yemek fırtınası etkinliğine katıldım ve bugün 6.gün ama ben ancak 2 ve 3.gün tariflerini yazabiliyorum.  Zerrinim beni affet.Tarifler hazır fakat benim yazmak için ancak vaktim oldu. Evde bilgisayar da olmayınca.

2.GÜN ÖDEVİMİZ: Dışarıda yağmurlu bir hava var, elinize kitabınıza almışsınız.Bunun en iyi eşlikçisi.

Hadi hep beraber hayal kuralım.(Ben yağmur yağarken hep evde olmayı isterim. Ama hiç olmamıştır. İnşallah emekli olunca olur :)) ne kaldı ki benim emekliliğime şunun şurasında).
Camın önünde sallanan sandalyem, dışarıda şakır şakır yağmur yağıyor ve ben hem yağmuru seyrediyorum hem de en sevdiğim kitabı okuyorum. Tabii ki bana eşlik eden bir fincan kış çayım ve 1-2 adet kurabiye.

İşte tarifler......




SUSAMLI KURABİYE

MALZEMELER

1 ADET YUMURTA (SARISI İÇİNE BEYAZI ÜSTÜNE)
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET MARGARİN (BEN SANA HAMUR İŞİ KULLANDIM. ÇOK LEZZETLİ OLDU)
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN

ÜSTÜ İÇİN
1 KASE SUSAM

YAPILIŞI

Yumurta sarısı, sıvı yağ, şeker, margarin, tuz  karıştırılır. İçine un ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır önce yumurta akına sonra da susama bulanarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında üstü ve altı kızarana kadar pişirilir.

KIŞ ÇAYI İÇİN




Elma kurusu, portakal  kabuğu, armut kurusu,  hibiskus, kuşburnu, tarçın karıştırılır(ben bu karışımı iş yerimin yakındaki aktardan alıyorum.) Çaydanlığın içine kişi sayısına göre 1 çay kaşığı karışım konur. Üzerine su eklenerek bir taşım kaynatılır. Kaynayan çayımız 1-2 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir.

Kitabım, kurabiyem, çayım ve ben.






6 Aralık 2013 Cuma

YEMEK FIRTINASI


İyi akşamlar efendim. Hayırlı cumalar diliyorum. Sevgili Zerrin çok güzel bir etkinlik düzenledi. Bir ay boyunca her gün listeye uygun yemeği yapıp yayınlayacağız ve bu sayede de bloglarımız canlanacak.  Her gün uygulayamasanız da istediğiniz gün başlayabilirsiniz. Ben elimden geldiği kadar uygulamaya çalışacağım. Hadi arkadaşlar hep beraber bloglarımızı harekete geçirelim.
Unutmayalım 08 Aralık Pazar günü başlıyor







Giriş notu: :) Sadece blog sahibi olanları değil yemek yapmaktan hoşlanan herkesi ilgilendiren bir yazı sonuna kadar okuyunuz. Çok eğlenceli bir oyun başlıyor.
Eski blog yazarları ve okurları hatırlar. Eskiden mimleme diye küçük oyunlar olurdu. Birbirimizi mimler, belli konularda yazılar yazardık, Yazıyı yazan başka birini mimlerdi böyle devam ederdi. Sonra etkinlikler yapılırdı. Bir konu belirlenir tüm blogcular o konu çerçevesinde tarifler yayınlardı. Hem yeni blogların kendini tanıtması için bir fırsat olurdu hem de ilginç tarifler çıkardı. Paylaşım şahaneydi.
Sosyal medya çıktı birçok şeyi geri plana attı. Hımm bu arada kazandırdıkları çok fazla o konuyu açmaya gerek yok. Ama blog yazma, yeni yazı-tarif ekleme azaldı. Birçok arkadaş lezzetlerini sosyal medyadan paylaşıyor.
Ama blogları coşturmanın zamanıdır. 2014 ‘e bomba gibi giriş yapalım diyorum ne dersiniz?!
Yabancı bloglarda blog challengeleri yapılıyor, şimdi Türkiyede’de yapılan blogfırtınası gibi. İlk duyduğumda çok heyecanlandım. Keşke katılsaydım dedim ama duyduğumda 3. günüydü sanki ipin ucunu kaçırdım gibi geldi. Katılmadım. Sonra aslında birçok yemek blogerı arkadaşın katılmak istediğini ama yemek blogları ile doğrudan ilgili olmadığı için katılmadıklarını farkettim. Eee o zaman bizim neden fırtınamız olmasın dedim. :) Daha doğrusu fikir meleğim dedi. O kendini biliyor. :)))
Ama sadece blog yazarlarını kapsamasın tüm yemek yapmaktan hoşlananları kapsasın bu oyun diye düşündüm. Şimdi nasıl olacak o dediğinizi duyuyorum.
Şimdi oyunun kuralarına geçiyorum. Aşağıda günlük ödevler var. Bu ödevleri uygulayıp yemekler, lezzetler hazırlayacağız. Hee hergün katılamam diyorsanız da katılabildiğiniz kadar katılın. Mühim olan sayfanızın coşması.. Ne kadar çok blog katılırsa, ne kadar çok tarif-yazı yayınlarsak o kadar güzel. Bazı zamanlarda uyan eski tariflerinizi de bu sayede gün yüzüne çıkarabilirsiniz. Geç kalsanızda bir yerden katılıp dahil olabilirsiniz. Bir gün kaçırdınız diyelim o günü sonraki gün iki gün birlikte yayınlayabilirsiniz. Ya da o günü boşverip sonraki günden devam edebilirsiniz.
Bir Hashtag belirledim, daha doğrusu blog fırtınasının hastagini biz yemek bloglarına çevirdim :))#yemekfirtinasi Twitterda, facebookta yazınızın linklerini böyle paylaşırsanız daha iyi izlenirsiniz.
Facebook.com/misssgibi adresinden fotoğraf ve linkler günlük konulara göre albümlerde paylaşılacak ve daha fazla okuyucuya gitmesi sağlanacak.
Şimdi gelelim blogu olmayan sevgili dostlara. Onlarda katılabilirler. Her günün konusu çerçevesinde hazırlanan yemek ve tariflerini, anlatmak istediği küçük bir yazıyı bana gönderebilirler. Ben onların paylaşımlarını da facebook grubunda paylaşıyor olacağım.
Sonunda katılım gösteren kişilerin arasından bir ya da birkaç kişiye çok güzel bir süprizim olacak. Bekleyin. :))
#yemekfirtinasi 8 Aralık Pazar günü başlıyor. Lütfen bloglarınızda 8 Aralıktan önce söz edin. Ne kadar çok dost katılırsa o kadar güzel. 8 Aralık Pazar günü ödevimizin 1. gününden başlıyoruz.
Katılacaklar aşağıda yorumlar kısmına blog adreslerini ekleyebilirler. Takip için kolay olacaktır.
Ödevlerimiz şöyle;
1. gün : İlk yemeğim.. Mutfağa ilk girdiğiniz günü hatırlıyor musunuz? İlk yaptığınız yemek neydi? İlk yaptığımız lezzetin tarifini bugün tekrar deneyip yayınlama zamanı hikayeniz varsa onu da unutmayın
2. gün : Çayın en güzel eşlikçisi Dışarda yağmur yağıyor, elinize kitabınızı almışsınız, çayın dumanı üstünde yanına hangi lezzet gider? En sevdiğiniz tarif olabilir yada yepyeni bir lezzet deneyebilirsiniz.
3. gün : Kışın vazgeçilmezi Hep çay hep kahve olmaz. Kış yaklaştı. İçimizi ısıtacak bir içecek tarifi yapalım, yaratıcılığımızı konuşturalım.
4. gün : Ev ahalisini mutlu etme zamanı Ev ahalisinden en çok istek alan tarifiniz nedir? Haydi mutfağa..
5. gün : Son dakika lezzetleri Telefon çaldı, 1 saate misafiriniz gelecek. Yemek yedik çaya geliyoruz bir şey hazırlama dediler. Kurtarıcı çay eşlikçiniz nedir? Şipşak lezzetlerinizi görelim.
6. gün : Evden eksik olmaz lezzetler! En çok yaptığınız kek tarifini, bu kez de yemek fırtınası için uygulayıp paylaşır mısınız?
7. gün : Kızartmanın lezzetine kim hayır diyebilir ki? Kızartmanın her hali güzel. Kızartılarak yapılan şimdiye kadar hiç denemediğiniz bir şey deneyip paylaşmaya ne dersiniz?
8. gün : Hafifliyoruz! Bir önceki gün yemeği fazla kaçırdınız, bugün hafif birşeyler yemeliyim dediniz. Kendinize hazırladığınız en sağlıklı yemek tarifiniz nedir? Bizimle paylaşın.
9. Gün : Ispanak sevmiyorum diyen kalmasın Çocuğuma, eşime ıspanak yediremiyorum. Yedirmenin yöntemini ben buldum, bu tarif garantili deneyin dediğimiz tarifler tüm ıspanak sevmeyenler için geliyor.
10. gün : Çay’a davetlisiniz. Arkadaşlarınızla bir araya geldiniz, nollluuuurrrr sen …………… tarifini yap da gel dedikleri tarifiniz nedir? Haydi bu sefer bizim için hazırlayın.
11. gün: Çocuklar için hazırlanacak komik ya da enteresan ya da eğlenceli bir tarif ya da tabak. Hayal gücünüzü çalıştırın. :) Çocukları mutlu edelim :)
12. gün: Portakalın suyuyla, portakalın kabuğuyla, portakal dilimleriyle, kısaca portakalın içine girdiği en ilginç tarif?? Haydi mutfağa, hazırlayıp bizlerle paylaşın.
13. gün: Herkesin annesinin yemeği ona göre en lezzetli yemektir. Annenizin en özel tarifi nedir? Bizim için siz yapar mısınız?
14. gün: Bloglardan uygulayıp beğendiğiniz, favori lezzetim dediğiniz tarifiniz hangisi. Haydi tarifi aldığınız blog adresiyle birlikte tarifi uygulayıp paylaşın.
15. gün: Yemek dediğin hem mideye, hem göze güzel gelmeli. En süslü yemeğiniz ve en süslü tabağınızı bizler için hazırlar mısınız? Gözlerimiz bayram etsin. :)
16. gün: Akşam TV karşısında atıştırmaktan hoşlandığınız, sevdiğiniz atıştırmalık tarifiniz nedir? En çok ne izlerken canınız çekiyor. :)) Paylaşın bizim de canımız çeksin :))
17. gün: Kış mevsimi hastalık mevsimi, şifa niyetine yaptığınız çorba tarifiniz bu sefer tüm hastalar için gelsin. :))
18. gün: İnsanları şaşırtmak eğlencelidir. İçine koyacağınız bir baharat, ısırdığınızda içinden akan bir çikolata … Süpriz bir tarif. Sizin süpriz tarifiniz ne? Haydi bizi de şaşırtın.
19. gün: Elinize bir yemek kitabı alın. 24. sayfasındaki tarif nedir? Haydi mutfağa uygulamaya.. Kitabın adıyla birlikte bizimle paylaşmanızı sabırsızlıkla bekliyoruz.
20. gün: Müdavimi olduğunuz pastane ya da restaurantda yediğiniz favoriniz lezzeti evde denediniz mi? Denemediyseniz tam zamanı yemekfırtınasıyla deneyin biz de bilelim. :)
21. gün: Dünya mutfaklarından hangi ülke favoriniz? En favori ülkeniz ve en sevdiğiniz yemeği yemekfırtınası için yapar mısınız?
22. gün: Tatlı Krizi!! Durup duruken canınız tatlı istedi. Şipşak yapılacak, yapması yemesi 10 dakikalık bir tarifiniz var mı? Haydi yapıp yiyelim güzelleşelim.
23. gün: Bu sene yılbaşı sofrasında değişik birşeyler hazırlayalım. Haydi paylaşma vakti. Yılbaşı sofrasına yakışacak bir tarif uygulayın, bizim sofralarımızı da süslesin.
24. gün:  Davet sofralarınızın olmazsa olmazı… Hangi tarif? Haydi biz de bilelim, bizimde olmazsa olmazımız olsun.
25. gün: Çocukken okuldan eve döndüğünüzde mutfaktan gelen hangi lezzetin kokusu başınızı döndürüp sizi mutlu ederdi? Haydi çocukluğumuza dönme vakti, kendimiz için o lezzeti yapıp eski günlere gidelim.
26. gün : En kalorili, en lezzetli, ne yapalım yahu kırkyılda bir yapıp yiyoruz dediğiniz lezzet hangisi. Bu akşam sofralar coşsun.. Masaya ve blogunuza o lezzet konuk olsun :)
27. gün: Yaz gelsin pikniğe gidelim. :) Piknikte yanınızda götürmekten hoşlandığınız ya da orada yaptığınız lezzet nedir? Yaz olmasada evde yaz havası estirmenin zamanıdır..
28. gün : Kış sebzelerinden zeytinyağlı.. Bakalım kalsik zeytinyağlı tariflerinden mi gideceksiniz, enteresan bir lezzet mi çıkaracaksınız?
29. gün : Sütlü tatlı candır. :) Sütün kullanıldığı bir tatlı tarifi yapalım canımıza can katalım. :)
30. gün : Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı demiş C. Sürreya. Kendinize ve evdekilere afilli bir kahvaltı hazırlayın. Tarif olmasa da olur. Kahvaltı masanızı bizlerle paylaşın yeter :) Tarif varsa katmerli olur.. :)))