15 Ağustos 2013 Perşembe

FIRINDA TAVUK BAGET


Nasılda lezzetli görünüyor değil mi? Olsa da yesem yani :))


Merhabalar efendim. Tüm dost ve takipçilerime kucak dolusu sımsıcak sevgiler. Sımsıcak dedim de dışarıda öyle bir sıcak var ki anlatılmaz yaşanır cinsinden. Cenabı Allah'ım kullarını hiç sıkmıyor değil mi? Bu sıcaklar ramazan da olsa dayanılmazdı herhalde. Dışarı çıkmaya korkuyorum valla
Bugün sizlere oldukça lezzetli tavuk yemeğini getirdim. Bizim evde çok sevilir. Oldukça da pratiktir kendileri:))



MALZEMELER

1 KİLO TAVUK BAGET
4 ADET PATATES
4 ADET DOMATES
4 ADET YEŞİLBİBER

MARİNESİ İÇİN

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE (TAVUKLARIN DAHA İYİ KIZARMASI İÇİN)
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
1 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER

YAPILIŞI

Öncelikle marineyi hazırlayalım. Sıvı yağ, sirke, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi karıştıralım Bu karşıma tavukları atıp iyice harmanlayıp tepsiye dizelim. (bu arada tepsimiz her zamanki gibi seramitok) Aralarına elma dilimi doğradığımız patatesleri yerleştirelim.. Domatesleri halka şeklinde doğrayıp patateslerin üzerine koyalım. Aralarına biberleri katıp bir çay bardağı kadar sıcak su koyup 190*'lik fırında tavuklar ve sebzeler pişip kızarana kadar tutalım. Fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca sıcak olarak servis edelim. Yanında pilav ve buz gibi cacık ile mükemmel bir menü.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.

13 Ağustos 2013 Salı

BAYRAM MENÜSÜ VE KIYMALI MİLFÖY BÖREĞİ



Tüm dost ve takipçilerime kucak dolusu sevgiler. Tüm güzel şeyler gibi mübarek günleri de bitirdik. Allah'ım tekrarını nasip etsin. Bu arada geçmiş bayramınız da mübarek olsun. Bayram da buralarda değildim. 4 günlük tatilimi İzmir de eltimle beraber geçirdik. Bizleri çok güzel ağırladı. Eltim Meleğe buradan tekrar teşekkür etmek istiyorum.2.bayram kendimize ziyafet çektik. Ortaklaşa yaptığımız yiyecekler ile güzel bir menü oluşturduk. Tarifleri blogda olanları kırmızı ile yazdım. Diğerlerinin tarifleri sıra ile gelecek.





MASAMIZIN GENEL GÖRÜNÜŞÜ


MENÜMÜZDE


KIYMALI MİLFÖY BÖREĞİ
                                     

                           KIBRIS TATLISI


                                    ARPA ŞEHRİYE
                                        SALATASI


                  
TARÇINLI KURABİYE                 



                                                              ŞEKERLİ KURABİYE
VE 
ÇEREZ TABAĞI



Bugün sizlere kıymalı milföy böreğin tarifini vermek istiyorum. Davet sofraları için  hem çok lezzetli hem de oldukça pratik.


MALZEMELER

10 ADET KARE MİLFÖY
1 ADET YUMURTA SARISI
100 GRAM KIYMA
1 ADET SOĞAN
1 ADET DOMATES
1 ADET YEŞİL BİBER

YAPILIŞI

Milföyleri buzlarının çözülmesi için tepsiye ayrı koyalım. İç harcımız için soğanı yemeklik, domates ve biberi küçük küçük doğrayalım. Soğanı sıvı yağda kavuralım.İçine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim en son domates ve biberi ekleyip pişirerek tuzu ekleyelim ve  soğuması için kenara alalım. Buzu çözülen kare milföyün ortasına kıymalı harçtan koyup iki köşeleri birleştirip tepsiye yerleştirelim. Tüm milföylere aynı işlemi uygulayalım. Üzerine sıvı yağ ile inceltilmiş yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180*lik fırında pişirelim.
Hepinizin bildiği gibi milföy ilk yapıldığı an çok lezzetli olduğu için, ilk sıcaklığı çıkınca servis yapalım.

1 Ağustos 2013 Perşembe

PEYNİRLİ BÖREK



Tüm dost ve takipçilerime kucak dolusu sevgiler. Yine hafta sonuna yaklaşıyoruz. Zaman su gibi akıp geçiyor değil mi?
Bugün sizlere sahur için yaptığım böreklerimi getirdim.
İnsan sahurda yiyecek değişik bir şeyler arıyor. Her akşam aynı şeyleri yemekten sıkılıyor. Bazı geceler sahura kalkıyorum sofra bana bakıyor ben sofraya bakıyorum, zoraki bir iki lokma bir şeyler atıştırıp yatıyorum. Bu börekler benim için iyi oldu. Yanında domates, zeytin ve çayla iyi gitti.

MALZEMELER

1 KİLO YUFKA
1 KASE LOR PEYNİR
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

SOS İÇİN
2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1/2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1/2 ÇAY BARDAĞI SU

ÜZERİ İÇİN
1 ADET YUMURTA SARISI
SUSAM

YAPILIŞI

Öncelikle sosu için yoğurt, sıvı yağ ve suyu çırpalım. Lor peynir ile tuzu karıştıralım. . Yufkanın bir tanesini masanın üzerine serip sostan dökerek fırça yardımı ile her yerine eşit şekilde dağıtalım.. Üzerine 2.yufkayı serip soslayarak 8 parçaya bölelim.
Yufkanın geniş kısmına peynir koyup kenarları içe kıvırarak kalın sigara böreği gibi saralım. Kalan tüm yufkalara aynı işlemi uygulayalım.. Böreklerimizi tepsiye dizelim. (Bu arada tepsimiz her zaman ki gibi Seramitok  yağlamaya veya yağlı kağıt sermeye gerek yok)Artan sosun içine yumurta sarısını koyarak çırpalım. Fırça ile böreklerin üzerine sürüp susam ekerek önceden ısıtılmış 180*'lik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
Ilık veye soğuk olarak servis yapalım.
Deneyecek olanlara afiyetler olsun.