27 Aralık 2012 Perşembe

ET SOTE


Herkese iyi akşamlar efendim. Malumunuz yılbaşı yaklaşmakta. Eminim hepimizin içinde bir heyecan ve bir sevinç vardır. Şahsen ben öyleyim. Herhalde bir çoğumuz kendi muhasebesini yapmaya başlamıştır. İnşallah yapmak istediğiniz bir çok şeyi yapmışsınızdır.
Sizlere nefis bir et sote tarifi ile geldim.
Tek başına bile bir yemek.

MALZEMELER

500 GR KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ ET
3 ADET DOMATES
1 ADET SOĞAN
2 ADET YEŞİL BİBER
SIVIYAĞ
SU
TUZ

YAPILIŞI

Öncelikle soğanları, domatesleri ve biberleri doğrayalım. Etlerimizi yıkayıp tencereye alalım. Etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim. Eğer etler pişmediyse sıcak su ilavesi ile pişirelim. Etlerimizin içine biraz sıvıyağ ekleyip soğanları da katarak kavuralım. Kavrulan soğanların içine domates ve biberleri ekleyip tüm malzeme pişip özleşene kadar kavuralım. Ocaktan indirmeden önce tuzunu katıp servis yapalım.
Yanına da pirinç pilavı ve cacık yaptık tamamdır. Offf lezzete bakın.:))
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.






23 Aralık 2012 Pazar

EZOGELİN ÇORBASI


Merhabalar efendim. Yine bir çorba tarifi daha :)) Bizim evin çorba canavarları için.
Ama bu soğuk kış günlerinde bir kase çorbaya hiç kimse hayır demez.

MALZEMELER

1 SU  BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
1 FİNCAN BULGUR
1 ADET SOĞAN
3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
2 YEMEK KAŞIĞI UN
1 TATLI KAŞIĞI NANE
TUZ
SU

YAPILIŞI

Mercimek ve bulgur yıkanarak bir tencereye alınır. Üzerine geçecek kadar su eklenerek ocağa koyulur. İçine rendelenmiş soğan ve tuz katılarak pişirilir. Mercimek ve bulgur pişerken sıvı yağ ve tereyağı sos tenceresine alınarak eritilir içine un eklenerek unun kokusu çıkana kadar kavrulur Kavrulan unun içine salça eklenerek kavrulmaya devam edilir. Çorbanın suyundan bir kepçe alınarak unlu karışımın içine katılarak sulandırılır, nanede katılarak bu karşım tencerede pişen çorbaya eklenerek karışıtırılır.. Bir taşım daha kaynatılarak limonla  birlikte  servis yapılır. Eğer çorbanız koyu olursa kaynamış su ile kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.

22 Aralık 2012 Cumartesi

TUZLU SİMİT




Herkese iyi akşamlar efendim. Güzel bir hafta sonu diliyorum. Dışarıda hava soğuk ama önemli olan evlerimizin içindeki havanın soğuk olmaması. Neşe, muhabbet eksik olmasın.
Bugün sizlere tuzlu simitler ile geldi. Bu tarifi AB-I HAYAT blogu arkadaşımdan aldım. Tarifi aldığım günden beri 4-5 defa yaptım. Evin favori kurabiyesi oldu. Ağızda dağılan, kıyır kıyır bir kurabiye. Ben tarifte hiç bir değişiklik yapmadım. Arşivimde bulunması için yayınlıyorum.

MALZEMELER

1 ADET YUMURTA (SARISI İÇİNE BEYAZI ÜZERİNE)
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
YARIM ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SİRKE (BENDE ARKADAŞIM GİBİ YARIM ÇAY BARDAĞI KULLANDIM)
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN.
ÜZERİ İÇİN
1 KASE SUSAM

YAPILIŞI

Oda ısısındaki margarin, sıvı yağ, yumurta sarısı, şeker, tuz ve sirke birbirine karıştırılır. İçine un ve kabartma tozu eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamura istediğiniz gibi şekil verilerek önce yumurta akına ardından susama batırılarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek önceden ısıtılmış 180*'lik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Bir bardak çay veya bir bardak meyve suyu ile nefis bir atıştırmalık oluyor.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.

11 Aralık 2012 Salı

YUMURTALI ISPANAK KAVURMASI



Herkese güzel ve sağlıklı bir hafta diliyorum. Dışarıda güneşli ama esintili bir hava var.
Nasılsınız efendim, afiyet sağlıktasınızdır inşallah. Beni sorar iseniz iyiyim Allah'a şükür. İş ile ev arası mekik dokuyorum. Bundan, ara sıra şikayetçi olsam da halimden memnunum.
Bugün sizlere bir Temel Reis yemeği getirdim. Ispanak. Ispanağının her türlüsünü severim: Salatası, salçalı yemeği, hatta ve hatta böreği. Ama en çok da yumurtalısını severim.
Hele ki yanında güzel bir yağlı limonlu soğan salatası varsa değmeyin keyfime:))

MALZEMELER

1 KİLO ISPANAK
1 ADET SOĞAN
SIVI YAĞ
3-4 ADET YUMURTA
SU

SALATA İÇİN

4 ADET SOĞAN
6-7 DAL MAYDANOZ
YARIM LİMONUN SUYU
ZEYTİNYAĞI
SUMAK


YAPILIŞI

Öncelikle ıspanaklar ayıklanıp güzelce yıkanır. Bir süre sirkeli suda bekletilerek süzülür. Büyük bir tencereye su konup su kaynayınca içine ıspanaklar eklenerek renkleri değişene kadar haşlanır (aslında haşlanmasa daha iyi olur da benim daha öncelerden ıspanakla ilgili bir meceram oldu da. Haşlayıp suyunu süzüyorum. Daha temiz olmuş gibi geliyor bana.:) Haşlanan ıspanaklar kenarda süzülürken, yemeklik doğranan soğan yağda kavrulur. Soğan kavrulurken ıspanaklar doğranıp kavrulan soğanın içine eklenir. Tuzu da katılıp kavrulur. Ocaktan indirmeye yakın 3 adet yumurta çırpılıp ıspanağın üzerine dökülüp ağzına bir kapak kapatılarak yumurtalar pişine kadar pişirilir. Artık yemeğimiz servise hazır.

Ispanağımız pişerken 4 adet soğan yarım ay şeklinde doğranıp tuz ile ovularak 15 dakika bekletip süzgü içinde yıkanarak servis tabağına alınır.Üzerine incecik doğranmış maydanoz eklenir.Tuz, liımon, zeytinyağı iyice çırpılarak salatının üzerine dökülüp karıştırılır. En son sumak ekilerek servis yapılır.
Bizim evde yumurtalı ıspanak varsa mutlaka bu salatada olur.
Deneyecek olanlara afiyetler olsun.

7 Aralık 2012 Cuma

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE


Herkese iyi akşamlar efendim  Geçmiş cumalarınız mübarek olsun.Dışarıda soğuk ve yağmur var.
Bu havalarda en güzeli, sıcacık sobanın yanında bir fincan çay veya kahve ile kitap keyfi yapmak.
Bu keyfe lezzet katacak kurabiyelerde benden size.
Evet size bugün lezzetli ve damla çikolatalı kurabiyeler getirdim.

MALZEMELER

1 PAKET MARGARİN (ODA SICAKLIĞINDA)
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ADET YUMURTA (SARISI İÇİNE BEYAZI ÜSTÜ İÇİN)
2 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET KABARTMA TOZU
2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
2 TATLI KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
2 ÇAY BARDAĞI NİŞASTA
ALDIĞI KADAR UN

ÜZERİ İÇİN
1 KASE DAMLA ÇİKOLATA

YAPILIŞI

Oda ısısındaki margarini, sıvı yağı, şekeri, yumurta sarısını yoğurma kabına alıp iyice karıştırıyoruz. İçine nişasta, tarçın, hindistan cevizi ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra un ilavesi ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp önce yumurta akına sonra damla çikolaya  bulayarak yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180*'lik fırında pişiriyoruz. Aslında fazla kızarmayacak ama benim fırınım bu aralar biraz değişti. Bir bakıyorum çok beyaz, 5 dakika daha dursun diyorum ki hemen kızarmaya hatta köşelerden yanmaya başlıyor.
Siz fırınınıza göre ayarlarsınız.
Soğuyan kurabiyelerimiz servise hazır.
Ben kurabiyeleri genelde ya vişne suyu ile ya da bir bardak süt ile yemesini seviyorum.
Deneyecek olanlara afiyetler olsun.

6 Aralık 2012 Perşembe

Arzum'dan Türkiye'de Bir İlk Daha!

arzum 90 gun iade
 Arzum ilklere imza atmaya devam ediyor, şimdi de 90 Günde Para İade Garantisi kampanyasını gerçekleştiriyor.

1 Kasım 2012 - 31 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek kampanya boyunca satın alınan Arzum markalı ürünlerden memnun kalınmadığı takdirde fatura tarihinden itibaren 90 gün içerisinde ürün iadesi yapılacak.

Arzum bu kampanyasıyla sadece müşteri memnuniyetine odaklanmakta. Böylelikle kampanya süresince aldıkları Arzum ürünlerinden memnun kalmayan tüketiciler fatura tarihinden itibaren 90 gün içinde iade haklarını kullanabilecekler.

Hedeflerine ulaşma konusunda tutkulu, motivasyonu yüksek ve başarı odaklı bir ekip olduklarını her seferinde kanıtlayan Arzum, ürünlerine olan güvencesiyle de tüketicilerinin Arzum ürünlerinden kolay kolay vazgeçemeyeceği konusunda kendine güvenmeye devam ediyor.

Arzum’u sosyal medyadan takip etmek isteyenler için;
Facebook: www.facebook.com/arzumevaletleri
Twitter: www.twitter.com/arzumevaletleri

Bir bumads advertorial içeriğidir.

OTLU POĞAÇA




Herkese merhabalar efendim. Dışarıda soğuk ve puslu bir hava var. Ben böyle havalarda dışarıda olmayı hiç sevmem. Evimde sıcacık sobanın yanında olmak isterim ama malesef o da mümkün değil. İnşallah bir gün emekli olursam. Neyse lafı çok uzatmayayım.
Sizlere nefis bir poğaça tarifi getirdim. Oldukça basit. Her şeyi içnde. Siz çayı demleyene kadar hazır.

MALZEMELER

2 ADET YUMURTA (1 ADET YUMURTA SARISI ÜZERİ İÇİN AYRILACAK)
1 PAKET MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
TUZ (PEYNİRİNİZE GÖRE)
1 KASE RENDELENMİŞ PEYNİR
2 PAKET KABARTMA TOZU
2 TATLI KAŞIĞI NANE
1-2 DAL DEREOTU (EVDE AZ KALMIŞTI)
ALDIĞI KADAR UN

YAPILIŞI

2 adet yumurtadan bir tanesinin sarısını ayırıp yoğurma kabına kırıyoruz.İçine yoğurt, oda ısısındaki margarin, sıvıyağ, tuz, şeker, peynir,  nane ve incecik doğradığımız dereotunu katıp  iyice karıştırıyoruz. Sıvı malzemeye  unu ve  2 paket kabartma tozunu da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru yağlı kağıt serdğimiz tepsiye istediğimiz şekli vererek diziyoruz. Üzerine 1 kaşık sıvı yağ ile inceltilmiş yumurta sarısını sürüp çörekotu veya susam ekerek önceden ısıtımış 180* fırında kızarana kadar pişiriyouz.
Fırından çıkan poğaçalarımızı ılık olarak servis yapıyoruz
Yanında da mis kokulu bir çay. Hımmm.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetle olsun.

1 Aralık 2012 Cumartesi

ÇILBIR




Herkese günaydınlar efendim. İyi ve güzel br hafta sonu diliyorum. Dışarıda güneşli ve esintili hoş bir hava var. Tam gezme havası derler ya işte öyle.:)
Bugün size tüm hanımlar için evde yemek olmadığı zamanlar kurtarıcı  olan çılbır tarifi ile geldim.
Uzun zamandır yapmamıştım. Hatta kızım ısrarla yapma dediyse de yaptım ve herkesten önce tabağını bitiren kendisiydi.
Uzun uzun bir tarifi yok. hepimiz biliriz ama benim arşivimde de bulunsun. İleride kzıma ve gelinime lazım olur:))
MALZEMELER

5 ADET YUMURTA (KİŞİ SAYISINA GÖRE DEĞİŞİR)
TUZ
SU
1 KASE YOĞURT
1 DİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
1 TATLI KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER

YAPILIŞI

Tencereye 4 bardak su koyularak kaynatılır. Kaynayan suyun içine tuzu eklenip tek tek yumurtalar kırılır.
Yumurtalar suyun içinde pişirilr. Sosu için tereyağı eritilir.İçine toz bibier eklenip biraz kavrulup ocaktan alınır. Kevgir ile tabağa alınan yumurtanın üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp kırmızı biberli yağ gezidirilerek servis yapılır. Yağına ekmek bandırmak nefis oluyor.:))