29 Kasım 2012 Perşembe
En Leziz Alışveriş Kulübü
Bilen bilir, gören görür; unnado.com ile alışverişe çıkan hep en uygun fiyatlısını bulur! Yalnız şimdiden uyarayım, bu alışveriş kulübünde dolaşırken kendinizi kaybedebilirsiniz. Kendiniz ve çocuğunuz için alışveriş yapmaya doyamayacağınız unnado.com, ebeveyn olmaya doğru giden yolu bakın nasıl anlatmış!
Bu leziz videonun sahibi unnado.com; bakmaya doyamayacağınız, gezerken içinizin gideceği, ailelere özel bir alışveriş kulübü... Birbirinden sevimli ürünleri ve özel kampanyalarıyla unnado.com ’da tadından yenmez bir alışverişe çıkmaya hazır olun! Çocuğunuzun ihtiyaçlarını a’dan z’ye düşünen bu kulüpte alışveriş yapmanın tadı damağınızda kalıyor.
Bir bumads advertorial içeriğidir.
27 Kasım 2012 Salı
TAVUKLU SULU ŞEHRİYE ÇORBACI
Herkese iyi akşamlar. Yeni bir haftaya daha merhaba dedik. Sağlıklı, huzurlu bir hafta diliyorum.
Bizim evin çorba canavarları sayesinde karşınıza yeniden bir çorba tarifi ile geldim.
Hastalıklara deva tavuk sulu şehriye çorbası.
Yanında bol limon ile nefis.
MALZEMELER
1 ADET TAVUK BUT
1 -2 ADET DOMATES
1,5 ÇAY BARDAĞI TEL ŞEHRİYE
1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞI
1 TATLI KAŞIĞI SIVI YAĞ
SU
TUZ
YAPILIŞI
Öncelikle tavuk butunu haşlayalım. Haşlanan tavuğu didikleyip kenara ayıralım.
Yağları tencereye alıp kızdıralım, içine rendelenmiş olan domatesi ekleyip kavuralım.
Tavuk suyu ve su ekleyerek kaynatıp içine tavukları ve 1,5 çay bardağı şehriyeyi, tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını ve ocağın altını da kapatalım. (Ben tel şehriye çorbasını bu şekilde pişiriyorum. Kendi sıcaklığı ile şişip pişiyor) 15-20 dakika dinlendirdikten sonra çorbamız sevise hazır.
21 Kasım 2012 Çarşamba
pancar yemeği
Yağmurlu ve hafif esintili bir Denizli akşamından iyi akşamlar efendim. İstemeden de olsa ara verdik gene.
Olsun bakalım.
Malum kış geldi artık. Kış sebzeleri tezgahlarda. Pancar da bunlardan biri.
Turşusu, yemeği pek bir lezzetli olur. Bizim evde de eşim dışında herkes severek yer.
Pazardan aldığım pancarlar hem büyük kafalıydı hem de çok lezzetliydi.
Bende birazından turşu kalanı ile yemek yaptım.
MALZEMELER
1 KİLO PANCAR
1 ADET KURU SOĞAN
1 YEMEK KAŞAĞI SALÇA
TUZ, SIVI YAĞ
YAPILIŞI
Öncelikle pancarların kabuklarını soyup yıkayarak tencereye alıp haşlayalım. Ben haşlama işini düdüklüde yapıyorum. Daha çabuk oluyor. Haşlanan pancarları rendeleyip kenardan bekletelim. Yemeklik doğradığımız soğanı kavuralım. İçine salçayı ekleyip biraz daha kavuralım. Haşladığımız pancar suyundan katıp su kaynayınca pancarları içine ekleyip 15-20 dakika pişirelim.En son tuzunu ekleyip ocaktan alalım.
Sarımsaklı yoğurt ile servis yapalım.
Deneyecek olanlara şimiden afiyetler olsun.
3 Kasım 2012 Cumartesi
MANTARLI BÖREK
Herkese merhabalar efendim. Güzel bir hafta sonu diliyorum.
Çocukların canı ne zamandır börek istiyordu.
Bayram tatilini fırsat bilerek kahvaltı için mantarlı börek yaptım.
Bugün çalışmayıp evinde olan hanımlar hadi mutfağa. Kahvaltı veya öğlen çayı için börek yapmaya.:))
MALZEMELER
1 KİLO YUFKA
1 PAKET MANTAR
1 ADET KURU SOĞAN
1 ADET YEŞİL VE KIRMIZI BİBER
SIVI YAĞ
TUZ, KARABİBER, ACI PUL BİBER
SOSU İÇİN
3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
2 ADET YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI SU
YAPILIŞI
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Mantarları kağıt havlu ile silerek temizleyip kuşbaşı gibi doğrayalım. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım. İçine biberleri ekleyip biraz daha kavurduktan sonra mantarları katıp suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim. Pişen harcımızı ocaktan alıp içine tuz, karabiber ve acı pul biber ekleyip kenarda soğuması için bekletelim.
Böreğin sosu için 3 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı yağ ve suyu çırpalım.
Yağlanmış tepsiye bir adet yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde serelim. Üzerine yoğurtlu harçtan fırça yardımı ile sürelim. Diğer iki yufkayı parçalayarak ve aralarına harçtan sürerek koyalım. Ortasına mantarlı harcımızı koyup diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayalım. En son kenarda kalan yufkaları diğer yufkanın üzerine kapatıp kare kare keselim. Kalan harcımızın içine 2 adet yumurtayı kırıp çırpalım böreğimizin üzerine eşit miktarda dökelim. Harcını çekmesi için 1 saat kadar bekletelim. Üzerine bolca susam serperek 180*'lik fırında altı ve sütü kızarana kadar pişirelim.
Fırında alıp soğuyunca servis yapalım..
Yanında turşu ve ayran nefis oluyor.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.
2 Kasım 2012 Cuma
YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI
Herkese günaydınlar efendim.Hayırlı cumalar. Geçmiş bayramınız kutlu olsun.
Malumunuz kış geldi artık. Havalar soğumaya başladı. Hatta bugün Denizli'de yağmur var. Kış mevsiminde içimizi ısıtacak bir kase çorbaya hiç kimse hayır demez herhalde.
Bizim evde özellikle de kızım her akşam çorba istiyor.
Bugün size yapımı oldukça kolay lezzeti harika bir işkembe çorbası tarifini getirdim. Ama bu yalancısı :))
Ben gerçeğini de çok severim.
MALZEME
1 ÇAY BARDAĞI UN
1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞI
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
6 SU BARDAĞI SU VE ET SUYU KARIŞIMI
TUZ
ÜZERİ İÇİN
2 DİŞ SARIMSAK
YARIM ÇAY BARDAĞI SİRKE
PUL BİBER
YAPILIŞI
Yağları tencereye alıp eritelim. İçine unu katıp kokusu çıkana kadar kavuralım. İçine su ve et suyunu ekleyip kaynaya kadar karıştırarak pişirelim.Bu arada çorbanın kıvamını konrtrol edip sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alalım. Dövülmüş sarımsağı sirke ile karıştıralım. Çorbamızı kaselere paylaştırıp, sirke ile dövülmüş sarımsak ve pul biber ile servis yapalım.
Hadi mutfağa bu akşam için işkembe çorbası pişirin ama yalancısın dan :))
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)