23 Ekim 2012 Salı

YEMEK GURMESİ VE DERYAYLA LEZZETLER İŞBİRLİĞİ İLE MUHTEŞEM ÇEKİLİŞ

YEMEK GURMESİ'nin sponsor olduğu DERYAYLA LEZZETLER işbirliği ile düzenlenecek olan çekilişimize katılanlar arasında yapılıcak çekilişle bir şanslı kişi muhteşem hediyeler kazanacak.


1-Kütahya Porselenden 6 kişilik 24 Parça Prizma Yeşil yemek takımı
2-Kütahya Porselenden 12 parça tuğralı çay takımı

ÇEKİLİŞE KATILMAK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER...
 

1-YEMEK GURMESİ ve DERYAYLA LEZZETLER'i izlemeye almak ve yemek Gurmesine abone olmak,Yemek Gurmesi facebook sayfasını beğenmek,
2-Blogunuz ve sosyal medyeda çekilişimizi duyurmak ve ilgili linklerinizi bu yazının altına yorum olarak bırakmak,

3-Blogunuzda çekilişi duyururken yan tarafta olan banneride mutlaka yazınıza eklemeniz,
BANNER HTML KODU:
kolay yemek 
tarifleri
Tiramisu Tarifi

 4-Blog sahibi olmayanlar çekilişi sosyal medyada duyurup linkini bu yazının altına yorum olarak bırakmak,
5-Blog sahibi olan ve sosyal medyada paylaşanlara 2 çekiliş hakkı verilecektir.Yorumlarınıza numara verilcek ve yanıtla bölümü ile size çekiliş numaralarınız bu yazının altında bildirilecek,
6-Çekilişimiz 20 Kasım'da sona erecek.Random Org ile yapılacak çekilişle 1 asıl ve 1 yedek talihli belirlenecektir.Kazanan asıl ve yedek talihli Deryayla Lezzetler ve Yemek Gurmesin'de duyurulacaktır,
7-Kazanan asıl talihli bilgilerini(Mail,Telefon,Adres)yine çekiliş yazısının altına 1 gün içinde bırakmaz ise yedek talihliye dönüş yapılcaktır.
 
kolay yemek tarifleri Tiramisu Tarifi

22 Ekim 2012 Pazartesi

Gülmeye Doyamayacağınız Leziz Bir Video


Bu blogda birbirinden doyurucu tariflere yer veriyorum, ama bu videoyu izlemeye doyamadım. Günün menüsünde leziz atıştırmalıklar değil, leziz atışmalar var!

Dünürlerin birbirini çekememesini konu alan Vanish’in yeni videosunda, eğlenceli atışmalara yer veriliyor. İğneleyici laflarla birbirlerine göndermeler yapan, kıskanç mimikleri ve oyunculuğuyla beni hayrete düşüren bu iki dünürü, yukarıdaki videoda izlemenizi tavsiye ediyorum. Gününüze biraz lezzet katmak istiyorsanız, bence siz de mutlaka görmelisiniz.

Üstelik Vanish’in Facebook hayran sayfasında, bu video ile bağlantılı bir aplikasyon da yer alıyor. http://bit.ly/omurbiterdunurgitmez adresine giderek ileride nasıl bir dünür olacağınızı öğrenebilir, pespembe bir çamaşır makinesi kazanma şansı yakalayabilirsiniz!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

18 Ekim 2012 Perşembe

Bernardo'dan Fark Yaratan Yenilikler!

Şık tasarımları ve kaliteli ürünleriyle tanıdığımız Bernardo, müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak için yepyeni ürün ve hizmet standartları sunuyor. Satış öncesinde ve sonrasında içimizi rahatlatan bu yeni standartları Bernardo şöyle sıralıyor:

Kırık parça garantisi!

Bernardo’dan satın aldığınız yemek takımınızın kırılan parçaları için üzülmeyin. Çünkü Bernardo; 12 kişilik yemek takımlarına 5 yıl, 6 kişilik yemek ve kahvaltı takımlarına 2 yıl boyunca parça tedariği garantisi veriyor. Yemek takımınızın kırılan parçaları en kısa sürede Bernardo tarafından temin ediliyor. Üstelik yemek takımınızı ek parçalarla zenginleştirmek isterseniz, daha sık kullandığınız parçaları da Bernardo’dan satın alabilirsiniz.

%100 sağlıklı ham madde!

Yemek takımı satın alırken çoğumuz yalnızca desenlere ve renklere odaklanıyoruz; fakat ne yazık ki günümüzde pek çok üretici maliyetleri düşürmek ve daha fazla kar etmek için insan sağlığına zararlı ham madde kullanımına başvuruyor. Normal şartlarda 1200 derecelik fırınlarda sabitlenmesi gereken sır ve desenler, ağır metallerin kullanımıyla 800 derece sabitlenebiliyor. Böylece enerjiden ve maliyetten tasarruf ediliyor.

Bernardo ise üretim süreçlerinde sağlığa zararlı hiçbir ham madde kullanmıyor. %100 sağlıklı ham maddelerle üretilen yemek takımlarıyla Bernardo, ailenizin sağlığını önemsiyor.

Değişim garantisi!

Bernardo’dan satın aldığınız yemek takımını, ambalajını açmadığınız sürece 5 yıl içerisinde değiştirebilirsiniz. Böylece değişen trendler ve zevklerinize uygun bir yemek takımıyla stil sahibi sofralar yaratabilirsiniz.

Sigortalı kargo servisi!

Mağazalardan ya da bernardo.com.tr’den satın aldığınız yemek takımları kargo ile size ulaştığında kırık ya da hasarlı çıkarsa, Bernardo ürününüzü hemen yenisi ile değiştiriyor. Sorunsuz bir alışveriş deneyimi Bernardo’da sizi bekliyor.

Bernardo'yu Facebook'ta takip edin, yeniliklerden ilk siz haberdar olun : https://www.facebook.com/bernardosofratasarimuzmani

Bir bumads advertorial içeriğidir.

10 Ekim 2012 Çarşamba

MEKSİKA FASULYESİ




İyi akşamlar efendim. Bugün Denizli'de kapalı ve serin bir hava var. İş yerinde hırkamı dahi çıkarmadım. Ama normal artık bu havalar.. Malum sonbahar.
Bugün sizlere pazar günü çayın yanına yapmış olduğum salatamı getirdim.
Kırmızı kırmızı ben çok seviyorum bu lezzeti:))
Davet masalarında rengarenk çok hoş duruyor.

MALZEMELER

2 SU BARDAĞI MEKSİKA FASULYESİ
2 ADET KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER
1 SU BARDAĞI MISIR
YARIM DEMET MAYDANOZ
YARIM DEMET DEREOTU
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 ADET LİMON
1 TATLI KAŞIĞI NAR EKŞİSİ
TUZ

YAPILIŞI

Öncelikle maydanoz ve dereotu yıkanıp incecik doğranır. Kırmızı biberler közlenip doğranır. Fasulyeler salata kasesine alınıp içine yeşillikler, kırmızı biber ve mısır eklenir. Sosu için zeytinyağı, limon, tuz ve nar ekşisi iyice çırpılarak salataya dökülür. Salatamız güzelce karıştırılarak 1-2 saat dinlendirildikten sonra servise hazırdır.
Herkese afiyetler olsun.

4 Ekim 2012 Perşembe

KÖZLENMİŞ BİBER TURŞUSU





Merhabalar. Sizlere  bamya ile yemek için yaptığım közlenmiş biber turşusunun tarifi getirdim. Yanında hiç bir şeysiz tazecik bir dilim ekmekle bile yiyebilirim.

MALZEMELER

10 ADET KIRMIZI VE YEŞİL ETLİ BİBER
1 KAHVE FİNCANI SİRKE
1 ADET LİMON SUYU
1 KAHVE FİNCANI ZEYTİN YAĞI
TUZ
1-2 DİŞ SARIMSAK

YAPILIŞI

Öncelikle biberler közlenip kabukları soyularak doğranıp kaba alınır. Sosu için sarımsak tuz ile dövülür, içine sıvı yağ, sirke ve limon suyu eklenip çırpılır. Bu sosu biberlerin üzerine dökülüp karıştırılarak dinlenmesi için dolaba kaldırılır.  2-3 saat dinlendiği zaman sosu içine daha iyi çekiyor.
Ben sabahtan yaptım, akşam yemeğinde yedik.
Bulgur pilavı ile de nefis oluyor. Denenmiştir.:))
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.

2 Ekim 2012 Salı

ZEYTİNYAĞLI BAMYA





Herkese iyi akşamlar efendim. İyi ve sağlıklı bir hafta diliyorum. Artık hava serinlemeye başladı. Dün hava çok kapalıydı. Akşam üzeri bir rüzgar arkasından şakır şakır yağmur. Tam çıkış saatine denk geldi. Biraz bekledim diner diye yok.Ben de yola çıktım, eve gidene kadar sudan .çıkmış balık derler ya aynen öyle olmuştum. Yağmur yaklaşık 1-1,5 saat kadar sürdü. Yağmurdan sonra hava daha da sıkkınlaştı.
Size yaz kış bıkmadan yiyebileceğim zeytinyağlı bamya ile geldim. Gerçekten yazın tazesi, kışın kurusu. Her halini seviyorum. Etlisi de nefis olur.

MALZEMELER.

YARIM KİLO BAMYA
1 ADET SOĞAN
2-3 ADET DOMATES
1-2 PARÇA LİMON TUZU
1 TATLI KAŞIĞI RENK BİBERİ.
KAYMAMIŞ SU
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
TUZ

YAPILIŞI

Öncelikle soğanı yemeklik doğrayıp, domatesleri de rendeleyelim. Bamyaları temizleyip yıkayarak sularının süzülmesi için süzgüde bekletelim. Tencereye soğanı alıp kavuralım.İçine rendelenmiş domates ekleyip pişirelim. Pişen domatesin içine renk biber ve limon tuzunu da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra suyunu katarak bir taşım kaynattıktan sonra bamyaları içine katıp ocağın altını kısarak yavaş yavaş 
pişirelim. Piştikten sonra tuzunu ekleyip, yemeğimizi ocaktan alalım. Dinlendirdikten sonra servis yapalım.
Ben yanına közlenmiş biberden turşu yaptım.
Bol ekşili nefis olur.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.