23 Temmuz 2012 Pazartesi

KABAKLI TUZLU KEK




Herkese iyi akşamlar ve iyi haftalar efendim. Bugün Denizli'de hava çok güzeldi. Aşırı bir sıcak yoktu. Oruç tuttuğumu hiç anlamadım.
Bugün sizlere pazar akşamı çayın yanına yaptığım tuzlu kekimle geldim.
Lezzetli ve yumuşacık bir kek oldu. Bir tepsi bitti.:)) bizim evde

MALZEMELER

2 ADET YUMURTA
3 ADET KABAK(RENDELENMİŞ VE SUYU SIKILMIŞ)
1 KASE PEYNİR
YARIM DEMET DEREOTU
1 YEMEK KAŞIĞI NANE
1 PAKET KABARTMA TOZU
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI YOĞURT
PEYNİRİN TUZUNA GÖRE TUZ
2,5-3 SU BARDAĞI UN
ÜZERİ İÇİN
HAŞHAŞ VE SUSAM
YAPILIŞI

Öncelikle yumurtayı çırpıyoruz. İçine yoğurt, peynir, sıvı yağ, rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabakları, tuzu, incecik kıyılmış dereotu ve naneyi ekleyip karıştırıyoruz. En son olarak un ve kabartma tozunu beraber eleyerek karıştırıp yağlanmış tepsiye harcımızı döküyoruz. Üzerine bolca susam ve haşhaş ekerek önceden ısıtılmış 180*'lik fırından pişiriyoruz.
 Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.

21 Temmuz 2012 Cumartesi

TEŞEKKÜRLER KOROPLAST





Herkese hayırlı ramazanlar. Her zaman ki gibi uzun bir ara. Bu zaman zarfında beni arayan veya aramayan herkese teşekkürler. Benim blogumda her daim olan bir şey bu aralar. Neyse hayırlısı deyip kaldığımız yerden devam edelim. Malum havalar çok sıcak. Ramazanın ilk gününü problemsiz olarak atlattım. İnşallah tüm ramazan boyu böyle devam eder.

Geçen gün koroplasttan çok hoş bir paket geldi. İçinde pişirme kağıdı, streç film, buzdolabı poşeti ve bir pakette carte dor puding vardı. Puding geldiği akşam hemen pişirildi ve tüketildi. Diğer malzemelerde sıra ile kullanılacak.
Teşekkürler koroplast.

Koroplast; çöp torbası ve buzdolabı poşeti başta olmak üzere, streç film, alüminyum folyo, kilitli poşet, fırın torbası, yağlı pişirme kağıdı, mikrodalga pişirme torbası, buz torbası ve dondurulmuş gıda torbasıyla birlikte geniş bir ürün yelpazesine sahip 30 yıllık bir marka. Sahip olduğu kalite ve teknolojisiyle birçok alanda hayatımızı kolaylaştıran ürünleri sunan Koroplast, 30 yıllık bilgi birikimi ve teknolojik donanımıyla içimizin rahat edeceği ürünleri sunmaya devam edecek.
Koroplast Anasayfa: http://www.koroplast.com/