22 Haziran 2012 Cuma

SOSLU BİBER






Herkese merhabalar efendim. Hayırlı cumalar. Cumanın bereketi üzerinize olsun. Dışarısı çok sıcak.
 Allah'ım dışarıda çalışmak zorunda olanlara kolaylıklar versin. Bizler kapalı alanda çalışırken bile yandık diyoruz ki bir de onları düşünmek lazım.
Sizlere nefis biber tarifi getirdim. Yaz başından beri sık sık yapıyorum. Hem kahvaltı sofralarına hem de akşam yemeği yanına. Yanında da sarımsaklı yoğurt ve ekmek. Başka bir yemek olmasa da olur.
Hatta kızım da öğrendi Dolapta biber gördü mü telefon açıyor. Anne ben biberleri sosluyorum diye.

MALZEMELER

1 KİLO YEŞİL BİBER TATLI VEYA ACI
1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ

SOS İÇİN

9-10 ADET DOMATES.
TUZ

YAPILIŞI

Biberleri yıkayıp doğruyoruz. Bir kaşık sıvı yağ koyduğumuz tavada pişene kadar ara sıra karıştırarak kavuruyoruz. Rendelediğimiz domatesleri biberlerin üzerine ekleyip tuzunu da katarak domatesler suyunu çekene kadar biberlerle beraber pişirip servis tabağına alıyoruz.
Afiyetle yiyoruz.
Çok hafif oluyor. Çünkü kızartmıyoruz. Az bir sıvı yağ ile kavuruyoruz.


13 Haziran 2012 Çarşamba

Piknik Beni Çağırıyor

Twitter’da bu hashtag'i gördüm de pikniğim geldi! Onlarca kişi piknikle ilgili düşüncelerini, önerilerini, anılarını, fotoğraflarını ve hatta tariflerini paylaşmışlar. Okurken çok keyif aldım ve en kısa zamanda pikniğe gitmek için en yakın arkadaşımı aradım =)
Piknik denince mangal geliyor tabi ikimizin de aklına, “eee, mangalı kim yakacak, sen biliyor musun dedi arkadaşım hemen”, “tabi, ayıpsın!” dedim. Köfte yapmayı düşünüyorum. Bir de özel baharatlı sosa geceden yatıracağım tavukları ve kabak, domates, biber, soğanı da mangalda pişirdik mii bizden iyisi olmaz diye düşünüyorum. #piknikteiyigider diyeceğim şey kesinlikle mangal yani =) Bir de yakar top!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

2 Haziran 2012 Cumartesi

MAKARNA OMLETİ





Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum. Dışarı da çok güzel hafif esintili ve güneşli bir hava var.
Benim de içim kıpır kıpır. Öğlen vakti kardeşim aradı. Şu an parfümericideyim ve bak seni kiminle görüştüreceğim dedi. Telefondaki ses 3 yıldır görüşemediğim arkadaşım Serpil di. İzmir'e taşınmıştı. Yeni bebeği olmuş.Daha 25 günlük. Nasıl mutlu olduğumu anlatamam. Hemen birbirimizin telefon numaralarını aldık.
Mutlu olmak için bu küçücük olay bana yetti.
Bugün sizlere makarna omleti getirdim. Adını ben koydum :)) Dolapta kalmış olan makarnayı değerlendirme yöntemi. Bizim evde makarna ilk gün iştahla yenir ama ertesi gün pek istekli yenmez. Böyle zamanlar da bende tarifini vereceğim şekilde yapıyorum. Pazar kahvaltılarında veya çayın yanında afiyetle yeniyor.

MALZEMELER

1 TABAK MAKARNA (DOLAPTA KALAN BU KADARDI)
2 ADET YUMURTA
1 KASE PEYNİR (DOLAPTA KALMIŞ PEYNİRLER DE DEĞERLENİYOR:))
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
TUZ, KARABİBER, KEKİK, NANE

YAPILIŞI

Makarna biraz ısıtılır. Kabın içine alınır. Üzerine peynir, sıvı yağ ve baharatları eklenerek karıştırılır. Yağlanmış tavaya boşaltılıp üzeri düzeltilir. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak altı kızarana kadar pişirilir.
Düz bir tabak yardımı ile ters çevrilir. Diğer yüzü kızardıktan sonra biraz ılıyınca dilimlenerek servis yapılır.
Çay ile beraber afiyetle yenir.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 

1 Haziran 2012 Cuma

Dünyanın En Sessiz Süpürgesi Rowenta ile Tanışın!


Elektrikli ev aletlerinin güvenilir markası Rowenta yine bir ilke imza atmış. Silence Force Extreme adını verdiği süpürge serisinde güç ve sessizliği bir arada sunmuş. Çıt çıkarmadan çalışırken evimizi dip köşe temizleyen Rowenta ile temizlikte yeni bir döneme adım atıyoruz.

Rowenta Silence Force Extreme dünyanın en sessiz süpürgesi! Düğmesine bastığınızda çalıştığı neredeyse anlamıyorsunuz. Bu sessizliğinin yanında üstün bir temizleme gücüne de sahip.

Torbalı ve torbasız olarak iki ayrı kategoride ve topam 8 farklı renkten oluşan bu süpürgeler gerçekten şahane! Torbasız olanı Çoklu Siklon Teknolojisi sayesinde saatte 300 km hızla tozları süpürgenin içerisine alıyormuş. Aynı zamanda, emiş performansını kaybetmeden evi süpürmek artık çok daha zahmetsiz ve kolay.

Buradan Rowenta Silence Force Extreme’in nasıl çalıştığını izleyebilirsiniz Rowenta :

Rowenta elektriğin zamlandığı günümüzde bizleri düşünmüş ve enerji tüketimi %50 azaltılmış. Tasarım ve renk olarak da hayran kalacağınız bir Rowenta mutlaka vardır. Ben mesela mor olanına bayıldım!

Ayrıca diğer aksesuarları da kullanım konforunu artırmak için özel olarak tasarlanmış, evde hayatınızı gerçekten de çok kolaylaştırıyor. Koltukların altını temizlerken öyle yerlere yatmanıza veya eğilmenize gerek kalmıyor.

Kısacası, evinize sessiz bir güç arıyorsanız, aşağıdaki linke bakmadan geçmeyin derim.

http://www.rowentasupurge.com

Bir bumads advertorial içeriğidir.