22 Mart 2012 Perşembe

MERCİMEK KÖFTESİ


Herkese iyi akşamlar diliyorum.
Aranızda mercimek köftesi sevmeyen var mı????? (reklamdaki gibi oldu). Herhalde yoktur. Bizde ailecek çok severiz. Çayın yanında nefis olur.
Hafta sonu kızımın isteği ile yapıldı. Hatta kendisi yaptı diyebilirim.

MALZEMELER
2 SU BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
YARIM KİLO İNCE KÖFTELİK BULGUR
2-3 ADET LİMON TUZU
1 ADET LİMON
1 BAĞ MAYDANOZ
1 ADET KURU SOĞAN
SALÇA
2-3 DAL TAZE SOĞAN
TUZ

YAPILIŞI

Kırmızı mercimek ayıklanıp, yıkanarak üzerine geçecek kadar su eklenerek haşlanmaya bırakılır.
İyice haşlanan mercimeğin içine ince bulgur ve 2-3 adet limon tuzu ve tuz atılıp karıştırılarak tencere kapağı kapatıp bulgurun şişip yumuşaması beklenir. 
Diğer tarafta bir tavanın içinde 1 adet soğan kavrulur, içine salça eklenerek biraz daha kavrulup kenara alınır. Şişen mercimek ve bulgur bir tepsiye alınıp biraz soğuduktan sonra içine salçalı soğan karışımı eklenip iyice yorulur. Tadına bakılarak eğer limonu az ize limon suyu eklenebilir. İncecik doğradığımız maydanoz ve taze soğan eklenip biraz daha yoğrulduktan sonra şekil verilerek servis yapılır. (Maydanozları kızım doğradığı için biraz irice doğramış ama lezzet yerindeydi:)) )
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

20 Mart 2012 Salı

KARNABAHAR SALATASI






Herkese güzel, neşeli, mutlu, sağlıklı ve bol güneşli bir hafta diliyorum. Bugün Denizli'de hava çok güzeldi. Güneş pırıl pırıl parlıyor. Böyle havalar da benim canım hiç çalışmak istemiyor ama yapacak bir şeyim yok.
Size kışın devamlı yaptığım salatamla geldim bugün.
Karnabahar salatası. Ailecek severek yiyoruz. Hatta yanında başka bir şey bile olmasa tek başına bir öğün.

MALZEMELER
1 KÜÇÜK BOY KARNABAHAR
3 ADET  HAVUÇ
HAŞLAMAK İÇİN SU
1 KASE YOĞURT
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ.

YAPILIŞI

Karnabaharı yıkayıp çiçeklerine ayırarak havuçla birlikte sirkeli suda 10 dakika haşlayalım. Haşlanan sebzelerimizi süzüp soğuk suya tutarak suyunu süzdürelim ve doğrayalım.
2 yemek kaşığı yağ eklenmiş olan tavamızda kavuralım. Kavrulan karnabahar ve havucu servis tabağına alıp soğuyunca üzerine çırpılmış yoğurt ve kırmızı toz biber ekerek servis yapalım.
Genelde haşlayıp ya yoğurtlu salatasını ya da limonlu salatasını yapıyorum. Halam bu şekilde yaptığını ve daha lezzetli olduğunu söyleyince ben de denedim. Gerçekten tadı hoş.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.

19 Mart 2012 Pazartesi

Şimdiye Kadar Yedik; Ama Artık Yemezler!



Tarifler, reçeteler, doğal hayat ipuçları falan konuşuyoruz ama sağlıklı yaşam konusunda aklımızı daha çok kurcalaması gereken konu GDO, yani “genetiği değiştirilmiş organizmalar”.

Gündemdeki bu konu hakkında aksiyon almamızı sağlamak isteyen Greenpeace de güzel bir kampanya başlatmış; Yemezler! “Yemezler” ile isteyenler sadece konuşmak yerine, bir imza vererek bu sorunun çözülmesine katkı sağlayabiliyor.

Siz de dilerseniz buradan imza atıp, hala vakit varken GDO’ların ülkemize girmesine engel olabilirsiniz.
www.yemezler.org/?ref=199664

Evet, sadece bir imza atıp kampanyayı paylaşarak et, süt ve diğer gıdalar şeklinde yavrularımızın, ailemizin tabağına koymak zorunda kalacağımız GDO’larla daha güçlü şekilde mücadele edebiliriz. 12 GDO zaten serbestmiş, kalanlarını durdurmak sizin elinizde.

Kampanyaya katılanlar, bir de rozet toplayıp tişört, bardak kazanabiliyor.

Bu arada, bu GDO nedir ne değildir. Tehlikesi neymiş diyenler aşağıdaki videoyu izleyip, paylaşabilir.

#yemezler

Bir bumads advertorial içeriğidir.

8 Mart 2012 Perşembe

BAHARATLI MİLFÖY ÇUBUKLARI VE DAVET MASAM


Bıraksam MUTFAKTA biriken bulaşıkları,

Çeksem arkamdan kapıyı,
KADIN başıma gitsem bir meyhaneyi dağıtsam..!
...
FONDA bir masa,
Arkada Sezen'in şarkıları çalsa;
Ben AĞLASAM...
Şişenin dibine dibine vursam..!


MESELA diyorum;

Sokaklardan bütün ERKEKLERİ kovsam,
Bu gecelik evlerinde otursalar..
Korkmadan dolaşsam bütün şehri,
Kimse DOKUNMASA bana,
Bir sandalda sabahlasam...!



Alabildiğince KADIN,
Alabildiğince ÖZGÜR olsam.
Küfür etsem ağız dolusu, utanmasam;
Şehre isyanımı haykırsam.



Kim bilir kaç kere satılmıştır, bu dünyanın ANASI...!
MESELA diyorum;
Bu gecede ben BABASINI satsam..!


Herkese iyi akşamlar diliyorum. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Yukarıdaki yazı da çok sevdiğim arkadaşım Yelda'dan geldi. Ben de paylaşmak istedim. Hepimizin Kadınlar Günü olsun arkadaşlarımmm.
Gene arayı açtık ama olsun; Bismillah deyip kaldığımız yerden devam edelim değil mi?
Geçen cuma akşamı çok sevdiğim arkadaşlarımı ağırladım. Gündüz kendilerini arayıp akşam yemeğini fazla yememelerimi söylemiştim. Sağolsunlar onlar da beni kırmadılar.


MASAMIZIN GENEL GÖRÜNTÜSÜ




Menümde




ELMALI-TARÇINLI KEK






YILDIZ ŞEHRİYE SALATASI




TUZLU KURABİYE




BAHARATLI MİLFÖY ÇUBUKLARI 

Bugün sizlere baharatlı çubukların tarifini vermek istiyorum. Misafirlerim çok beğendiler. Herkes tarifini aldı.

MALZEMELER
1 PAKET KARE MİLFÖY HAMURU ( 500 GR'LIK)
1 KAHVE FİNCANI SIVI YAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI KEKİK
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
 SİZ İSTEDİĞİNİZ BAHARATLARI EKLEYEBİLİRSİNİZ.

YAPILIŞI

Öncelikle sıvı yağ ve baharatlarımızı bir kase içinde karıştırıyoruz. Buzları çözülüp yumuşayan milföy hamurlarını tezgah üzerinde elimizle açıp inceltiyoruz. Üzerine bir fırça yardımı bahartlı sıvı yağımızdan sürüp 1 parmak genişliğinde şeritler kesip kendi etrafında burgup yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek pişiriyoruz.
Çerez gibi yemesi çok lezzetli oluyor. 
Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun.