30 Ocak 2012 Pazartesi

MISIR UNLU POĞAÇA




MAKARNA SALATASI
 ELMALI KEK




MISIR UNLU POĞAÇA

SOFRAMIZIN GENEL GÖRÜNTÜSÜ

Herkese iyi akşamlar ve mutlu, sağlıklı ve güzel bir hafta diliyorum. Her zaman ki araya gene bir boşluk girdi. Araya giren bir takım şeyler bloğuma girmeme engel oldu ama neyse inşallah bir daha olmaz.
Pazar günü arkadaşım ve oğlu bize geldiler. Geç haberim olduğu için pek bir şey hazırlayamadım ama önemli olan küçük masa etrafındaki hoş sohbetti. Saat 16,30 gibi kardeşimde bize katılınca güzel bir gün geçirmiş olduk.

Menümüz

MAKARNA SALATASI
MISIR UNLU POĞAÇA
ELMALI KEK

Bugün sizlere mısır unlu poğaçanın tarifini vermek istiyorum. Çok lezzetli oldu ve hemen de bayatlamıyor.

MALZEMELER
2 ADET YUMURTA (BİRİNİN SARISI ÜZERİ İÇİN AYRILACAK)
1 PAKET MARGARİN (ERİTİLECEK)
YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
YARIM TATLI KAŞIĞI TUZ
1 KAHVE FİNCANI SİRKE
1 PAKET KABARTMA TOZU
BEYAZ UN VE MISIR UNU

İÇİ İÇİN

1 KASE LOR PEYNİR

ÜZERİ İÇİN
SUSAM VEYA ÇÖREKOTU

YAPILIŞI

Öncelikle margarini kaynatmadan eritip soğumaya bırakıyoruz. Kabın içine 1 adet tam, bir adet yumurtanın beyazını, sıvı yağı, yoğurt, sirke, tuz, şeker ve erimiş yağı da ekleyerek el çırpıcısı ile karıştırıyoruz. Karışan malzemenin içine kabartma tozu ve beyaz unu;  ben yaklaşuk 2,5 su bardağı kullandım. Kıvam alıncaya kadar da mısır unu ekledim. O da yaklaşık 2-2,5 bardak kadardı. Siz hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.. Hamurdan küçük parçalar alarak içine malzeme koyup yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine biraz sıvı yağ ile inceltilmiş yumurta sarısı sürüp susam serperek  önceden ısıtılmış 180* fırında pişirilir.
Güzel demlenmiş bir çayın yanında nefis oluyor. Hele ki bir dost sofrası ise değmeyin keyfime:)).

19 Ocak 2012 Perşembe

ARPA ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI





Soğuk bir Denizli akşamından herkese iyi akşamlar. Dışarıda keskin bir soğuk bir var. Soğuk insanın yüzünü kesiyor. Allah'ın bu havada dışarıda olanlara kolaylıklar versin. Başımız sokacak bir evimiz ve ısınacak bir sobamız var. Binlerce şükürler olsun.
Daha önce de söylemiştim. Bizim evde hemen hemen her akşam, pilav veya makarna olur. Çünkü oğlum her yemeği yemez. Devamlı pilav ve makarna yapmama rağmen hiç pilav tarifi yok blogum da. Bundan sonra değişik pilav tarifleri de olacak.
Bugünkü tarifim bulgur pilavı. Domatesli, sade veya tavuklu her halini çok seviyorum.

MALZEMELER

2 SU BARDAĞI BULGUR
1 ÇAY BARDAĞI ARPA ŞEHRİYE
1 ADET ET BULYON (biraz sıcak su da eritilmiş)
SU

YAPILIŞI
Öncelikle yağımızı tencereye alıp içine arpa şehriyeyi ekleyerek kavuruyoruz. Kavrulan şehriyenin içine 3 bardak sıcak su ekleyip bir taşım kaynatıp bulguru ve erittiğimiz bulyonu da  ekleyerek  pilavımız suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişen pilavın üzerine kağıt bir havlu örterek yarım saat kadar demlendirip karıştırarak servis yapıyoruz. Ben salata veye turşu ile yemeği severim.
Deneyecek olanlara afiyetler olsun.

7 Ocak 2012 Cumartesi

KEREVİZ SALATASI





Herkese iyi akşamlar ve güzel bir hafta sonu diliyorum.
Size kereviz salatası tarifi ile geldim.
Bu aralar kereviz ile pek haşır neşir olduk. Önceleri pek sevmesem de son zamanlarda portakal sulu kerevizi çok sevmeye başladım. Evdekiler pek sevmeyip ıyy deseler de ben hiç onlara aldırış etmeden salatasını ve yemeğini yapıp yiyorum.
Kereviz salatasını bilmeyen yoktur ama ben arşivimde bulunmasını istediğim için yayınlıyorum.

MALZEMELER

1 ADET ORTA BOY KEREVİZ
1 KASE YOĞURT
1-2 DİŞ SARIMSAK
TUZ
ÜZERİ.İÇİN
TOZ KIRMIZI BİBER
CEVİZ

YAPILIŞI

Öncelikle sarımsakları ezip yoğurt ve tuz ile karıştırıyoruz. Kerevizin kabuklarını soyup yoğurdun içine rendeliyoruz. Bu işlemi yaparken biraz hızlı olmak lazım, çünkü kereviz bekleyince hemen kararıyor. Salatımızı karıştırıp üzerine toz kırmızı biber ekip ceviz ile süsleyerek servis yapıyoruz.
Ben ve kayınvalidem severek yiyoruz.
Afiyetler olsun efendim.

5 Ocak 2012 Perşembe

TİRAMİSU




Herkese iyi akşamlar diliyorum. Günler ne kadar çabuk geçiyor değil mi? 2012 yılının ilk haftası da bitmek üzere.
Sizlere davet soframdaki son tarif olan Tiramisunun tarifini getirdim. Kızımın ve arkadaşı Rabia'nın özel isteği üzerine yapıldı. Bizim evde pek sevilir bu pasta.
Pastamızın bütün hali yok. Çünkü misafirler gittikten sonra çekmiştim fotoğrafları.

MALZEMELER

1 ADET KAKAOLU PASTAPAN
1 LİTRE SÜT
1 ÇAY BARDAĞI UN
2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
2 TATLI KAŞIĞI NİŞASTA
1 ADET YUMURTA SARISI
1 PAKET LABNE PEYNİRİ

KEKİ ISLATMAK İÇ.İN
1 FİNCAN SICAK SU
1 TATLI KAŞIĞI NESCAFE
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

ÜSTÜ İÇİN
KAKAO

YAPILIŞI

Öncelikle muhallebimizi hazırlıyoruz. Tencereye süt, şeker, un ve yumurta sarını koyup tel çırpıcı ile çırparak karıştırıp ocağa alıyoruz. Ocağın üzerinde kaynayana kadar karıştırıp pişiriyoruz. Pişen muhallebimizi tezgahın üzerine alıp ara sıra karıştırarak üzerinin kabuk tutmasını önleyerek ılıtıyoruz. Ilıyan muhallebinin içine labne peyniri ekleyerek özleşene kadar karıştırıyoruz Kekimizin ilk katını servis tabağına alarak hazırlamış olduğumuz nescafe ile ıslatıyoruz. Üzerine muhallebimizden sürüp ikinci katıda ıslatarak üzerine kapatıyoruz. Kalan muhallebiyi üzerine sıvayarak dolapta soğutuyoruz. Servis zamanı kakao serperek ikram ediyoruz.
Afiyetler olsun efendim.

2 Ocak 2012 Pazartesi

VİŞNELİ TRUFF




Herkese iyi akşamlar diliyorum. Bir yılı daha acısı ve tatlısı ile geride bıraktık. Hoşgeldin 2012. İnşallah bana, aileme ve herkese sağlık, mutluluk, huzur ve başarı getirirsin. 2011'de yaşadığımız üzücü olaylar inşallah bu sene olmaz.
Ben de küçük bir 2011 muhasebesi yaptım. Gerçekleştirmek isteğim şeyleri, gerçekleştirebildiklerimi ve gerçekleştiremediklerimi döktüm. 2012'ye devir olanları hesapladım. Bana çok iyi geldi bu muhasebe.
Neyse yılın 2. gününe ve haftanın ilk gününe tatlı başlayalım ve tüm haftayı tatlı tadında bitirelim.
Vişneli Truff tarifini sevgili Sarı Mutfak Hande den aldım. Buradan Handeye tarifi için teşekkür ediyorum.
 Misafirlerim çok beğendiler.
Ertesi akşam gelen misafirlerime de  kahvenin yanında ikram ettim.

MALZEMELER

1,5 PAKET PETİBÖR BİSKÜVİ
1 PAKET VİŞNE SUYU (200 ML KÜÇÜK KUTU)
2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
100 GR KADAR ERİMİŞ MARGARİN
3 YEMEK KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1 PAKET VANİLYA
3 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
1 ÇAY BARDAĞI İRİ KIYILMIŞ FINDIK.

YAPLILIŞI

Bisküviler rondoda un haline getirilir. İçine hindistan cevizi hariç malzemeler katılarak yoğurulur. Eğer  cıvık olursa biraz daha bisküvi ilavesi yapılır. Ele yapışmayacak hale gelince küçük parçalar alınarak elinizle yuvarlanır ve hindistan cevizine bulanarak servis tabağına dizilir. Servis zamanına kadar buzdolabında bekletilir.