19 Ocak 2012 Perşembe

ARPA ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI





Soğuk bir Denizli akşamından herkese iyi akşamlar. Dışarıda keskin bir soğuk bir var. Soğuk insanın yüzünü kesiyor. Allah'ın bu havada dışarıda olanlara kolaylıklar versin. Başımız sokacak bir evimiz ve ısınacak bir sobamız var. Binlerce şükürler olsun.
Daha önce de söylemiştim. Bizim evde hemen hemen her akşam, pilav veya makarna olur. Çünkü oğlum her yemeği yemez. Devamlı pilav ve makarna yapmama rağmen hiç pilav tarifi yok blogum da. Bundan sonra değişik pilav tarifleri de olacak.
Bugünkü tarifim bulgur pilavı. Domatesli, sade veya tavuklu her halini çok seviyorum.

MALZEMELER

2 SU BARDAĞI BULGUR
1 ÇAY BARDAĞI ARPA ŞEHRİYE
1 ADET ET BULYON (biraz sıcak su da eritilmiş)
SU

YAPILIŞI
Öncelikle yağımızı tencereye alıp içine arpa şehriyeyi ekleyerek kavuruyoruz. Kavrulan şehriyenin içine 3 bardak sıcak su ekleyip bir taşım kaynatıp bulguru ve erittiğimiz bulyonu da  ekleyerek  pilavımız suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişen pilavın üzerine kağıt bir havlu örterek yarım saat kadar demlendirip karıştırarak servis yapıyoruz. Ben salata veye turşu ile yemeği severim.
Deneyecek olanlara afiyetler olsun.

8 yorum:

  1. :)) bu akşam bizim soframızda da vardı..elleirne sağlık canım..sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Bizim pazarda hazır şehriyeli bulgur satılıyor, ben yeni keşfettim.Sizinde ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık ablacım:)
    vazgeçilmezlerimizden:)
    hayırlı cumalar:)

    YanıtlaSil
  4. bayılmamak mümkünmü ?
    en sevdiceğimden hemde.

    YanıtlaSil
  5. Haklısın canım sıcacık evimizdeyiz çok şükür.
    Allah dışarda çalışmak orunda olanların yardımcısı olsun..
    Ellerine sağlık cnaım..
    Bulguru her haliyle çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canımcım.Nefis olmuştur eminim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık sevdiğim bir lezzettir.

    YanıtlaSil
  8. Ebrucum ellerine sağlık bulgur pilavına bayılırım,, sevgiler...

    YanıtlaSil