4 Temmuz 2011 Pazartesi

PİŞİ


Herkese iyi akşamlar ve iyi haftalar. Sıcaklar kendini iyice hissettirmeye başladı artık. Fakat şu an dışarıda güzel bir esinti var. Pencereyi karşılıklı açınca esiyor.
Size pazar kahvaltılarında devamlı yapmış olduğum pişilerimi getirdim.
Daha önce de bahsetmiştim. Bizim evde sadece pazar günleri ailecek kahvaltı yapılıyor. Bu yüzden de her pazar evdeki diyalog menü de ne var diye başlar. Her pazar değişik bir şeyler yapmak için uğraşıyorum. Sıcacık pişiler yanında da güzel bir tulum peynir ve domates salatası varsa değmeyin keyfime. Tabi ki çayı da unutmadım. Yazın kahvaltılarda domates salatasını çok seviyorum. Yerli domates, salatalık, maydanoz, zeytinyağı ve üzerine annemin yapmış olduğu koruk ekşisi. Hımm yazarken bile ağzım sulandı. Eve gidince hemen akşam yemeğine salata yapayım. Neyse lafı çok uzattım. Gelelim tarife.

MALZEMELER

2 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
2 ÇAY BARDAĞI SU
1 PAKET KABARTMA TOZU
2-3 DAMLA LİMON SUYU
1 ADET YUMURTA
BİRAZ TUZ
ALABİLDİĞİ KADAR UN
1 TATLI KAŞIĞI KADAR DA SIVIYAĞ.

KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ


YAPILIŞI

Yoğurt, su, yumurta çırpıcı ile çırpılır. Un, kabartma tozu üzerine limon suyu damlası ve tuz ilavesi ile yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. İsterseniz merdane ile açıp kalıpla şekil verebilirsiniz ya da benim gibi elde de şekil verebilirsiniz. Kızdırılmış yağda önlü arkalı kızartılır. Fazla yağını süzmek için kızaran hamurlarımızı kağıt havlu üzerine alalım. Tüm hamur bittikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.