26 Ocak 2011 Çarşamba

TAVUK GÖĞSÜ-KAKAOLU KEK VE DÖNÜŞ

KEK VE TAVUK GÖĞSÜNÜN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ :))
MUHTEŞEM İKİLİ

İşte geldim burdayım ben bu işte ustayım. Aynı reklam gibi oldu. Dönüşümde gidişim gibi sessiz oldu. Uzun bir aradan sonra tekrar bloguma kavuştum. İnşallah bundan sonra bu kadar ara vermem. Hep böyle diyorum ama... İstemediğim halde böyle mecburi aralar oluyor. Tüm blog arkadaşlarımı çok özledim. Aslında herkesi uzaktan takip etmeye çalıştım.
Dönüş için size kakaolu kek ve tavuk göğsü getirdim. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım değil mi?Ben kakaolu keki dondurma ile yemeyi severim ama tavuk göğsü ile de güzel gitti. Ben den söylemesi.

KAKAOLU KEK.
MALZEMELER
2 ADET YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
2,5 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU

YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım. İçine yağ ve stü ekleyip çırpalım. Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek sıvı malzemeye ekleyip tahta bir spatula ile karıştırıp yağlanmış borcama dökelim. Önceden ısıtılmış 180* fırında kürdan testi temiz çıkana kadar pişirelim

TAVUK GÖĞSÜ

MALZEME

1 KİLO SÜT
3 FİNCAN ŞEKER
2 FİNCAN UN
125 GR MARGARİN
1 PAKET VANİLYA

YAPLIŞI

Un ve margarini un kokusu çıkana kadar kavuralım. İçine şeker ve sütü ekleyerek koyulaşıp muhallebi kıvamı alana kadar pişirelim. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp içine vanilyayı ekleyerek mikserle 10 dakika özleşene kadar çırpalım. Hafif ıslatılmış tepsiye döküp soğuyuncaya kadar dışarıda bekletip buzdolabına kaldıralım.


Ben keki hindistan cevizi, tavuk göğsünü de tarçın ile servis yaptım. Siz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Herkese şimdiden afiyet olsun.