27 Haziran 2010 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BEZELYE


Herkese güzel bir akşam diliyorum. Malum yarın iş başı. Bugün evde biraz işlerim vardı onları halletdikten sonra günümüm çoğunu çocuklarımla bereber geçirdim. Hem benim için hem de çocuklar için güzel bir gün oldu. Onların sevdiği şeyleri yaptık. Yarın sabah işe gidecek olan tüm arkadaşlarıma şimdiden güzel bir hafta ve işlerinde kolaylıklar diliyorum.

Sizlere mevsimi olsun olmasın; tazesini veya konservesini sık sık yaptığım zeytinyağlı bezelyenin tarifini vermek istiyorum. Herkesin kendine has bir pişirme şekli vardr. Bu da benim tarifim. Bu sene yaklaşık 10 kilo aldık. Beşer kilo olarak annemle paylaştık. Kış için derin dondurucuya kondu. Allahım ağız tadı ile yemek nasip etsin.
Etliside pek bir lezzetli olur hani. :))

MALZEMELER
1KİLO BEZELYE
3 ADET PATATES 1 ADET HAQVUÇ
1 ADET SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ

YAPILIŞI
Bezelyeleri ayıklayıp yıkarak süzgeçe alıp suyunun süzdürüyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp tenceremize yağımızla bereber alıp kavuruyoruz. Soğanlar kavrulurken patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp kavrulan soğanların içine atıp kavurmaya devam ediyoruz. Suyu süzülen bezelyeleri de ekleyip hep beraber 10 dakika kavuruyoruz. Sararan bezelyelerimize salçasını, tuzunu ve suyunu ekleyip pişiriyoruz.


Yanında ben mutlaka pirinç pilavı ve cacık yaparım.


Çocuklarım çok severler.


Herkese afiyet olsun.

23 Haziran 2010 Çarşamba

KABAK ÇEKMESİ



Canlarım herkese merhaba. Denizli de sıcak kendini iyice belli etmeye başladı derken hava birden değişti. Şu an hava kapalı ve akşam üzeri yağmur yağacak gibi. Geçen hafta öyle oldu. Gündüzleri güneşli tam akşam üzeri şakır şakır yağmur. Cumartesi günü saat 16,00'dan sora dolu yağdı. Yaklaşık 2 saat kadar sürdü ama ortalığı sel bastı. Alt geçiti su bastı. Yollar kapandı. Tam bir afatttı.
Sizlere tam bir yaz yemeği olan kapak çekmesi tarifi ile geldim. Kimileri buna kabak kavurması da diyor. Biz kapak çekmesi deriz. Bizim evde sevilerek yenir. Küçükken oğlumu patates diye kandırarak yedirirdim.:))
Resim çok hoş değil ama lezzeti süper. Sakın ha resime aldanmayın canlarım.


MALZEMELER
1 KİLO KABAK
3 ADET DOMATES
1 ADET SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI RENK BİBERİ
TUZ
YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI

ÜZERİNE
2-3 ADET YUMURTA

YAPILIŞI
Kabakların kabuklarını soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğruyoruz. Soğanı yemeklik, domatesleri de doğrayıp; tencereye önce kabakları, soğanları ve en üste domatesler gelecek şekilde diziyoruz. Üzerine renk biberimizi ve yağımızı döküp ocağın üstün koyuyoruz.
Hiç su eklemeden kabağın kendi suyu ile pişiyor. Tam ocaktan indireceğimiz zaman yumurtaları çırpıp üzerine döküyoruz ve bereber biraz daha pişirip ocağı kapatıyoruz.
Yanında buz gibi bir cacıkla harika oluyor

Ben genelde kabağı br gün önceden pişiririm. Yumurtalarını ertesi günü ısıtırken kırarım.

İsterseniz yumurtaları çırpmadan yemeğin üzerine bütün kırıp herkese bir yumurta denk gelecek şekilde de servis yapabilirsiniz.
HERKESE AFİYET OLSUN.

17 Haziran 2010 Perşembe

REGAİP KANDİLİ


ÜÇ AYLARINIZ VE KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.
İNŞALLAH BU GÜZEL GECEYİ EN GÜZEL ŞEKİLDE İDRAK EDEBİLELİM

13 Haziran 2010 Pazar

TUZLU KURABİYE






Canlarım herkese merhaba. Nerdeyse 1 aya yakındır blogumu güncelleyemedim. Ben gene pc'nin azizliğine uğradım. Pc'miz bozuldu. Servise gitti. İş yerinde de her zaman fırsatım olmuyor. Neyse ki dün bilgisayarımıza kavuştuk. İnşallah bundan sonra herhangi bir problem yaşamadan blogumu güncelleyebilirim

Öncelikle yeni blog dizaynım nasıl olmuş ama.? Ne zamandır değişklik yapmak istiyordum. Ama nasıl yapılacağını bilmiyordum. Sağolsun Derya ablam yardımıma koştu. Sayesinde çok sevimli ve hoş bir bloga sahip oldum. Kendisine buradan tekrar teşekkür etmek istiyorum. Ablacım ellerin dert görmesin. Her şey için çok teşekkür ederim.
Sizlere ağızdan dağılan ve kolay kolay bayatlamayan çok lezzetli bir tuzlu kurabiye ile geldim. Gerçekten çok lezzetli. Ben vişne ve çilek suyu ile yemeğe bayılıyorum.
Tarifini internnetten aldım. Hani, msn'yi açtığınızda msn bugün diye bir sayfa açılır. Ben hergün oradaki tariflere bakarım. Bu kurabiyelerde ordan.
MALZEMELER
1 PAKET MARGARİN (ODA SICAKLIĞINDA ERİMİŞ)
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ADET YUMURTA (SARISI İÇİNE, BEYAZI ÜZERİNE)
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
2 DAMLA LİMON SUYU
ALDIĞI KADAR UN

ÜZERİNE;
SUSAM

YAPILIŞI:
Margarin, yumurta sarısı, çiçek yağı, tuz ve şekeri bir kapta karıştırıyoruz. İçine unu ve kabartma tozunu ekleyip (üzerine 2 damla limon suyunuda döküyoruz) ele yapışmayan fakat sert olmayacak şekilde yoğurup hamuru 20 dakika dinlendiriyoruz. İstediğmiz şekli verip; önce yumurta akına sonra susama bulayıp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarınca tepside soğumasını bekliyoruz. Çünkü sıcakken kurabiyeler çok yumuşak oluyor ve hemen dağılıyor. Tecrübe edilmiştir:))
Kapalı bir kutuda bayatlamadan 1 hafta duruyor.
Lezzetli bir kurabiye. Şiddette tavsiye olunur. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.