17 Mayıs 2010 Pazartesi

EN SEVİMLİ BLOG ÖDÜLÜM


Herkese güzel,sağlıklı,neşeli ve bol kazançlı bir hafta diliyorum.
Malum anneler günü geçti.Ben en son anneler gününde annemle neler yaptığımı yazacaktım fakat işlerim yoğunluğundan fırsat bulup yazamadım. Neyse şimdi anlatayım.
Bir problem çıkmadan anneme gittim; anneler gününü kutladım. (bu arada kuzenim bana çok şık bir bluz almış.Buradan kendisine tekrar teşekkür ediyorum.) Ama heves ettiğim gibi bir sofra kuramadık. Annemin aniden habersiz misafirleri geldi. Bizim hesaplar alt üst oldu. Gene de hep beraber güzel bir gün geçirdik.
Sevgili adaşım ve çok sevdiğim kardeşim Ebrucum (ebruliyemektarifleri.blogspot.com) beni En sevimli blog ödülüne layık görmüş. Kendisine çok çok teşekkür ediyorum.

Bu ödülün kuralları:
1.- Bu ödülü 10 tatlı blogera gönderin.
2.-Bu ödülle ilgil bir post yazın, fotoyu ve ödülün gönderini yazın
3.- Ödülünüzü bloga koyun ve ödüllendirdiklerinizi bilgilendirin.

Ben bu ödül için blog ayrımı yapmak istemiyorum. Takip ettiğim tüm bloglar benim için en sevimli blog. Ödülümü beni izleyen bütün arkadaşlarıma armağan ediyorum.

8 Mayıs 2010 Cumartesi

ELMALI, BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ


Herkese güzel br hafta sonu diliyorum. Malum yarın anneler günü. Eminin herkes de bir telaş vardır annesi için. Ben de annemin yanına yarın gidicem. Genelde cumartesi günü anneme giderim. Ertesi günü pazar geç vakte kadar otursak da sorun olmaz diye. Ama yarın özel bir gün. Annemle konuştum o birşeyler yapacak ben de birşeyler yapıp götürücem kendimize güzel bir ziyafet çekeceğiz.

Benim bu kadar hevesime inşallah bir terslik bir sorun çıkmaz.

Geçen gün yapmış olduğum elmalı kurabiyelerin iç malzemesi artmıştı. Ne yapsam diye düşünürken aklıma bu tatlı geldi. Hem hafif bir tatlı oldu; hemde çocukların ani tatlı krizlerini bastırdı.

MALZEME
4 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI UN
2 TATLI KAŞIĞI NİŞASTA
1 ADET YUMURTA
2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
1 TATLI KAŞIĞI KADAR TEREYAĞI
1,5 PAKET BİSKÜVİ (PİKNİK BİSKÜVİ KULLANDIM)
1 KASE ELMALI HARÇ

YAPILIŞI
Süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı tencerede karıştırıp ocağa alıyoruz. Muhallebimiz kaynayıp göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. İçine vanilyayı ve tereyağını ekleyip mikserle özleşene kadar çırpıyoruz. Çırptığımız muhallebinin yarısını borcama döküyoruz. 1 sıra bisküvi dizip üzerien elmalı harcımızı koyup en üste de artan muhallebimizi döküp oda sıcaklığına kadar dışarı da bekletip buzdolabına kaldırıyoruz. Soğuyan tatlımızı dilimleyerek servis yapıyoruz.

Ben tarçın ve hindistan cevizi ile süsledim. Siz dilediğiniz gibi süsleyebilrsin. Sütlü tatlılarda tarçını çok seviyorum. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

3 Mayıs 2010 Pazartesi

ELMALI KURABİYE


Herkese güzel ve sağlıklı bir hafta diliyorum. Bugün Denizli de güneşli, güzel bir hava var.
Bugün size pazar günü kızımın yoğun istekleri sonucu yaptığım elmalı kurabiyenin tarifini vermek istiyorum.
Hepimizin mutlaka bir elmalı kurabiye tarifi vardır. Ben hatırlıyorum da annemin gün toplantılarında mutlaka elmalı kurabiye olurdu.
İlk önce yapmaya üşendim sonra da kızımı kıramadım ve yaptım. Çok lezzetli olmuştu. Yedikten sonra iyi ki yapmışım bile dedim. :))


MALZEME

1/2 PAKET MARGARİN

1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ

1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT

1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT

ALDIĞI KADAR UN



İÇ MALZEMESİ
4 ADET ELMA
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
TARÇIN
FINDIK VEYA CEVİZ KIRIĞI

ÜSTÜ İÇİN

PUDRA ŞEKERİ

YAPILIŞI:
Hamuru yoğurmadan önce içini hazırlıyoruz. Soğuması için. 4adet elmayı rendeleyip 4 kaşık şeker ile suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.Pişen harcı ocaktak alıp soğuyunca içine 1 kaşık tarçın ve fındık veya vceviz kırığı koyup karıştırıyoruz.
Hamuru için: Margarin, sıvıyağ ve yoğurdu karıştırıyoruz. İçine un ve karbonatı katıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurdan cevizde büyük parça alıp içine iç malzeme koyup poğaça gibi kapatıyoruz.
Tepsiye dizip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra ılıkken servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpip afiyetle yiyiyoruz.