Herkese güzel ve sağlıklı bir hafta diliyorum. Bugün Denizli de güneşli, güzel bir hava var.
Bugün size pazar günü kızımın yoğun istekleri sonucu yaptığım elmalı kurabiyenin tarifini vermek istiyorum.
Hepimizin mutlaka bir elmalı kurabiye tarifi vardır. Ben hatırlıyorum da annemin gün toplantılarında mutlaka elmalı kurabiye olurdu.
İlk önce yapmaya üşendim sonra da kızımı kıramadım ve yaptım. Çok lezzetli olmuştu. Yedikten sonra iyi ki yapmışım bile dedim. :))
MALZEME
1/2 PAKET MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
ALDIĞI KADAR UN
İÇ MALZEMESİ
4 ADET ELMA
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
TARÇIN
FINDIK VEYA CEVİZ KIRIĞI
Hamuru yoğurmadan önce içini hazırlıyoruz. Soğuması için. 4adet elmayı rendeleyip 4 kaşık şeker ile suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.Pişen harcı ocaktak alıp soğuyunca içine 1 kaşık tarçın ve fındık veya vceviz kırığı koyup karıştırıyoruz.
Hamuru için: Margarin, sıvıyağ ve yoğurdu karıştırıyoruz. İçine un ve karbonatı katıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurdan cevizde büyük parça alıp içine iç malzeme koyup poğaça gibi kapatıyoruz.
Tepsiye dizip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra ılıkken servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpip afiyetle yiyiyoruz.
Bugün size pazar günü kızımın yoğun istekleri sonucu yaptığım elmalı kurabiyenin tarifini vermek istiyorum.
Hepimizin mutlaka bir elmalı kurabiye tarifi vardır. Ben hatırlıyorum da annemin gün toplantılarında mutlaka elmalı kurabiye olurdu.
İlk önce yapmaya üşendim sonra da kızımı kıramadım ve yaptım. Çok lezzetli olmuştu. Yedikten sonra iyi ki yapmışım bile dedim. :))
MALZEME
1/2 PAKET MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
ALDIĞI KADAR UN
İÇ MALZEMESİ
4 ADET ELMA
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
TARÇIN
FINDIK VEYA CEVİZ KIRIĞI
ÜSTÜ İÇİN
PUDRA ŞEKERİ
Hamuru yoğurmadan önce içini hazırlıyoruz. Soğuması için. 4adet elmayı rendeleyip 4 kaşık şeker ile suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.Pişen harcı ocaktak alıp soğuyunca içine 1 kaşık tarçın ve fındık veya vceviz kırığı koyup karıştırıyoruz.
Hamuru için: Margarin, sıvıyağ ve yoğurdu karıştırıyoruz. İçine un ve karbonatı katıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurdan cevizde büyük parça alıp içine iç malzeme koyup poğaça gibi kapatıyoruz.
Tepsiye dizip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra ılıkken servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpip afiyetle yiyiyoruz.
Canim güzel bir tarif resmini koymamissin ama tarif icin tesekkürler canim.
YanıtlaSilcanım benim bende hatırlarım annemin günlerinde hep olurdu ata kurabiyesi bu:)) modası geçmeyen klasiklerden:)) ellerine sağlık canım öptüm sevgiler
YanıtlaSilziyaretinize tsk ederim sizinde ellerinize saglik sevgiler
YanıtlaSilSevgili Gülcan ben yazısını yazdıktan sonra taslak olarak kayıt ettiğimi düşünmüştüm fakat planlanmış olarak kayıt etmiş ve resim yüklemeden planlanan saatte de yayınlamış. Problemn ondan kaynaklandı.
YanıtlaSilSevgili Didem annemin dediği gibi eski zaman kurubiyesi bunlar.:))
Sevgili Nino ben teşekkür ederim uğradığın için.
Canım kardeşim elmelı tüm lezzetle
YanıtlaSilre bayılırım.Ellerine sağlık afiyet
bal olsun kocaman öpüyorum...
Ellerine sağlık,karika görünüyor.Benim asla hayır diyemeyeceğim lezzetlerin başında geliyor::))
YanıtlaSilsevgiler...
ablacım ellerine sağlık bende çok severim elmalı pastayı ağızda dağılır harika olur....
YanıtlaSilHarika gorunuyor, ellerine saglik.
YanıtlaSilSevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta sonu diliyorum.
vazgeçilmez lezzet:)))
YanıtlaSilçok severim çok
ellerine sağlık
sevgiler canım
ebrum çok severim ben ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilhayırlı cumalar canım
güzel bir hafta sonu diliyorum
ah bayılırım ellerine sağlık
YanıtlaSil2 haftadır elmalı kurabiye yapmak istiyorum...belki bu hafta sonu artık...ellerinize sağlık...
YanıtlaSil