30 Ağustos 2009 Pazar

DOĞUM GÜNÜ PASTASI


Herkese iyi akşamlar. Bugün pazar ve tatil olmasına rağmen. İnanın ben daha yeni oturdum. Sabah saat 10.00 gibi ayağımın üstüne bir kalktım kalkış o kalkış. 10 gündür İzmir'den eltimler vardı. Sabah onları yolcu ettik. Onlar gidince temizliğin başına geçti. Bu arada oğlumun eziyeti, yemek derken ancak oturmaya vaktim oldu. Neyse ki bunlar güzel telaşlar. Allahım hastalık vermesin yeter ki. Yengesi ve amcası ile birlikte kızım da gitti. Kızımın gitmesi bana çok zor geldi. Hele ki oğluma. Onlar gittiğinden beri ablam ne zaman gelecek hadi yanına gidelim diye söyleniyor. Zaten bugünkü eziyeti de ablasının olmamasından. Bu yaz oğlum ablasına çok alıştı. Devamlı peşinde. Ben bazen iki kardeş çok eziyet ettiler mi hadi 2-3 günlüğüne anneannenize gidin derdim. Ama Handenur gidince çok zor oldu. Hatta onları yolcu ettikten sonra hem mutfağı topladım hem de ağladım. Eşim yanıma gelip "ne o kızını mı özledin?" diye benimle dalga geçti. Allahım hiç kimseyi evletlarından ayırmasın. Sonuçta kızım 10-15 gün sonra dönecek. Bunu biliyorum ama gene de zor oldu benim için.
Neyse bugün biraz duygusalım. 10 gün önce oğlumun doğum günü pastasını yayınlamıştım ama tarif vermeğe fırsat olmamıştı. İşte tarif. Yaptığım pastaların pandispanyası Sevgili Müge'nin (Hünerli Bayanlar) yoğurtlu sade pandispanyasıdır. Tarif kesin bir tarif. Sağolsun Müge bir ara pandispanya ve kremalar dosyası yayınlamıştı. O günden sonra hep onun pandispanya tarifini uyguluyorum. Teşekkür ederim Müge. Sayende çok hoş ve güzel bir pandispanya dosyasına sahip olduk. Müge'nin sitesinde detaylı olarak tarif var ama ben de arşivimde bulunması için yazıyorum.
FINDIKLI YAŞ PASTA

PANDİSPANYA
4 ADET YUMURTA
4 TÜRK KAHVESİ FİNCANI TOZ ŞEKER
4 TÜRK KAHVESİ FİNCANI UN
1 TÜRK KAHVESİ FİNCANI YOĞURT
2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
3 YEMEK KAŞIĞI KAYNAR SU
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1,5 SU BARDAĞI FINDIK
ARA KREMA
3 SU BARDAĞI SÜT
2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI UN
2 TATLI KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
2 ADET YUMURTA SARISI

ÜZERİ İÇİN
1 PAKET KREM ŞANTİ
1 SU BARDAĞI SÜT

YAPILIŞI
Öncelikle yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.Şekerin yarısını da ekleyip şeker eriyinceye kadar çırpmaya devam ediyoruz. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar çırpıyoruz. Şeker eriyince yağı ve yoğurdu ekleyip çok az daha çırpıyoruz. Toz malzemeleri birlikte eleyip yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpıp yağlanmış ve unlanmış kalıbımıza dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kürdan testi temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken ara kremamızı hazırlıyoruz.
Süt, şeker, un, nişasta, kakao ve yumurtayı küçük bir tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Pişen kremamızı kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğutuyoruz.
Krem şantiyi 1 bardak soğuk süt ile çırpıp dolaba kaldırıyoruz.
Pişip soğuyan kekimizi kalıptan çıkarıyoruz. (Aslında pandispanyayı bir gün önceden hazırlamak daha iyi ama benim vaktim yoktu. Herşeyini aynı gün hazırladım). Kekimizi ortadan 2'ye kesiyoruz. Yoğurtlu pandispanya kendinden nemli olduğu için ben keki ıslatmadım.Ara kremamızı sürüyoruz. Üzerine irice parçaladığımız fındıkları serperek 2.katını üstüne kapatıyoruz. Dolapta bekleyen krem şantiyi karıştırıp; birazını üzerini süslemek için ayırıp pastamızı krem şanti ile kaplıyoruz. Kalan krem şanti ile süsleyip toz haline getirdiğiz fındığı üzerine serperek buzdolabına kaldırıyoruz. Ben üzerine kaplamayı pek düzgün yapamadım. Neyse zamanla alışırım herhalde. Pastayı bir gün önceden hazırlayıp ertesi gün yedik. Tadı gerçekten güzeldi. Yiyenler tarafından çok beğenildi.Artık kendim pasta yapmaya başladğımdan beri dışarıdan pasta almıyorum. Serde blogculukta var ya :)) Yeni bir tarif deneyip hemen blogda yayınlanmalı değil mi? :))

20 Ağustos 2009 Perşembe

TAMEK YEMEK YARIŞMASI

OĞLUMUN DOĞUM GÜNÜ PASTASI. TARİFE EN KISA SÜREDE

YARIŞMA İÇİN YAPTIĞIM YEMEK
TAMEK HEDİYELERİM.


Hep diyorum bu sefer blogumu ihmal etmiyeceğim diye ama bir türlü sözümde duramıyorum. Araya bir şeyler giriyor. Tamek yemek yarışması için aradıklarında büyük bir heyecana kapılmıştım. Hemen neler yapacağımı düşünmeye başlamıştım. Fakat araya giren işlerden dolayı bir ara keşke kabul etmesemiydim diye düşündüm. Neyse ki dün akşam yemeğimi yapıp yayınladım. Tamekten hediyelerim de dün geldi. Diğer blogcu arkadaşlarımın dediği gibi bir kolinin içinde pembe ve kırmızı tüller içinde hediyeler ve davetiyem. Bu arada kendilerine çok teşekkür ediyorum. Eve gelir gelmez akşam yemeği yemeden hemen yarışma yemeğimi hazırladım ve yayınladım; çocuklar başımda acıktık diye söyleniyorlar. Ama ben azimle ilk önce yemeğimi hazırladım.
Benim yarışma yemeğim Köfteli Kürdanlı Patlıcan Kebabı. Hadi sevgili arkadaşlarım artık sıra sizde. Oylarınızı bekliyorum.
Geçen hafta içinde sevgili oğlumun doğum gününü kutladık.Doğum günü için özel bi şeyler hazırlayamadım.Sadece pasta yapabildim.Ama önemli olan bir arada olmak ve oğlumun bir yaş daha büyüdüğünü görmekti.
3 aylar geldi ramazana 2 ay var derken Allah cc. izni ile bir Ramazan-ı Şerif daha geldi.Allahım hayırlısı ve sağlık ile oruçlarımızı tutmak nasip etsin.Herkesin Ramazan-ı Şerifi mübarek olsun.

12 Ağustos 2009 Çarşamba

YEMEK YARIŞMASI

Herkese merhaba. Günler su gibi akıp geçiyor ve ben bir türlü yetişemiyorum bu hıza.Bir bakıyorum haftanın başı; bir bakmışım hafta sonu gelmiş. Bir hafta nasıl gelmiş geçmiş anlayamıyorum.
Davet soframın tarifleri sırada bekliyor ama bir türlü ekleyemedim.İnşallah hallederim. Benim asıl bahsetmek istediğim Tamek Mutfak Keyfinin düzenlemiş olduğu yemek yarışması. Geçen hafta bir mail aldım. Benden iletişim numaralarımı istemişler bende verdim. Pazartesi beni aradılar. Tamek Mutfak Keyfi yemek yarışmasına katılıp katılamayacağımı sordular. Ben de hiç düşünmeden kabul ettim. Benim için hoş bir süpriz oldu. Hiç beklemiyordum beni de bir yarışma için arayacaklarını. Yarışma 15 Ağustos 2009-20 Ağustos 2009 tarihleri arasında olacak.Finale kalan 5 yarışması Ekim ayında ünlü aşçıların önünde yemeğini yapacak. Yarışmaya sadece tarif ile ya da resim ve video ile katılınabilir. İlgilenen arkadaşların Tamek Mutfak Keyfi sitesinden detaylı bilgiyi edinebilir.
Ben şimdiden düşünmeye başladım bile; ne yapsam diye.
Şimdilik benden bu kadar. Tariflerimle en kısa sürede döneceğim.
Sizlerin desteklerini ve oylarınızı bekliyorum arkadaşlar.

3 Ağustos 2009 Pazartesi

DAVET SOFRAM

Masamızın genel görünüşü
KUMPİR


TUZLU KURABİYE

PUDİNGLİ PASTA

MAKARNA BÖREĞİ
Herkese güzel ve iyi bir hafta diliyorum.Blogumu güncellemeyeli yine 10 gün buldu.Geçen hafta evde ve işyerinde işlerim yoğundu.Ara ara blogcu arkadaşlarımı ziyaret ettim ama kendi bloguma birşeyler ekleyemedim.İnşallah bu hafta böyle olmaz.Arşivde resimler ve tarifler birikti.
Sizlere 15 gün önce eltim buradayken hazırlamış olduğum soframı yayınlamak istiyorum.Diğer blogcu arkadaşların sofraları gibi değil ama gene de fikir olması açısından yayınlamak istiyorum.
Menümde
KUMPİR
MAKARNA BÖREĞİ
TUZLU KURABİYE
PUDİNGLİ PASTA
Tariflerini sırası ile vereceğim

KUMPİR.
1,5 KG PATATES (SİZ ÖLÇÜYÜ AZLTIP ÇOĞALTABİLRSİNİZ.BİZ O GÜN KALABALIKTIK.)
1 SU BARDAĞI KAŞAR PEYNİR RENDESİ
5 ADET SOSİS
1 KAVANOZ GARNİTÜR
ÜZERİ İÇİN KAŞAR PEYNİR RENDESİ.
Patatesler haşlanır.Sıcakken soyulup ezici ile püre haline getirilir.İçine bir yemek kaşığı tereyağı yarım çay bardağı süt, tuz, karabiber ve yarım su bardağı kaşar peynir rendesi eklenip karıştırılır.Hafif yağlanmış bocama yayılır.Üzerine küp küp doğradığımız sosisleri ve garnitürü döküp tekrar kaşar peynir rendesi serpip peynirler eriyene kadar fırına sürülür.
Mayonez ve ketçap ile servis yapılır.Bizim evde sevilerek yeniyor.Özellikle eltimin kızı Cansu çok istemişti.Tam gideceği gün yapıp yedirdim.İçim rahat.