25 Haziran 2009 Perşembe

İYİ KANDİLLER

Zengin; çok mala sahip olana denmez, zengin kalbi olana denir. Kalbi zenginliğinden mahrum olan kimse, ne kadar geniş servete sahip olursa olsun yine fakirdir. Tamahı ve hırsı sebebiyle de halk nazarında hakirdir. Kalbi zengin olan kimse de ne kadar fakir olsa herkesin nazarında muhteremdir. Ellerin açıldığı, gözlerin dualarla yaşardığı, kalplerin okşandığı Kandil Gecesinde bütün insanların günahlardan uzaklaşıp tövbelerinin kabul edilmesini niyaz ederiz. Allah tüm inananları iman yolundan ayırmasın. Kandiliniz ve üç aylarınız mübarek olsun.

13 Haziran 2009 Cumartesi

İYİ Kİ DOĞDUM BEN


İYİ Kİ DOĞDUM
GÖRDÜN MÜ YİRMİ BEŞ OLDUM.
Ama bunları ben söylemiyorum.Nil Karaibrahimgil Çocukda yaparım kariyerde parçasının giriş kısmında söylüyor. Keşke Nil'in dediği yaşlarda olsaydım; fakat ben o yaşları geçeli epey zaman oldu.Artık 30'lu yaşları tırmanıyoruz. Şairin dediği gibi yolu yarıladık ve geçtik. Ne kadar geçmişe özlemle baksak da her yaşın kendine has bir güzelliği ve yaşanması gereken şeyleri var. Hep dualarımda Allahım bana çocuklarımla, eşimle, ailemle ve dostlarımla sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam nasip et diyorum. İnşallah hep öyle olur.
Kendime doğum günü pastası yapacak vaktim olmadı. Bende netten resim buldum. Hadi hep beraber mumları üfleyelim ve ağız tadı ile pastamızı yiyip birbirimiz için güzel dileklerde bulunalım.

12 Haziran 2009 Cuma

BEBEK HEDİYELERİ

Sıcak çok sıcak.Burası o kadar sıcak ki.Hava şimdi den böyle olursa temmuz ve ağustos da Allah kolaylık versin. Bugün sizlere kuzenimin arkadaşına hazırlamış olduğumuz bebek hediyelerini gönderiyorum.Biz hediyeleri gönderdikten bir hafta sonra kızımız oldu diye haber geldi. Allah bebeğimizi analı babalı büyütsün.Bebek eşyaları çok tatlı ve sevimli oluyor.Hele ki kız eşyaları.
Şimdiden herkese güzel bir hafta sonu diliyorum

Bebişimize almış olduğumuz kıyafetleri de organze tüle sarıp yine organze kurdela ile bağladık.


almış olduğumuz keseciklerin içlerine lavanta koyup ağızlarını büzdük. Bebek biblolarını da silikon tabanca ile yapıştırdık.
















.

5 Haziran 2009 Cuma

PATATES SALATASI


Arkadaşlar herkese merhaba. Tam öğle vakti karnı acıkanlara güzel bir salata tarifi getirdim. Fazla vaktim olmadığı için hemen tarifi yazıp kaçacağım. Şu an işyerindeyim. Evde de pc bozuldu. Servise gitti. Bu yüzden sizleri ziyarete gelemiyorum. Ama bunu en kısa sürede telafi edeceğim.
Sadece malzemeleri vereceğim. Siz evdeki malzeme miktarına göre kendiniz ayarlayabilirsiniz.

MALZEMELER
PATATES
SALATALIK
YOĞURT
MAYoNEZ
SIVIYAĞ
LİMON
TUZ
Patatesleri haşlayıp içine sıvıyağ, limon ve tuzunı katıp eziyoruz. Salatalıkları kabukları ile beraber rendeleyoruz. Yoğurt ve mayonezi bir kapta karıştırıp patateslerle karıştırp servis tabağına alıyoruz. Üzerini istediğimiz gibi süsleyebiliriz. Ben nane, toz kırmızı biber ve isotla süsledim. Güzel ve değişik bir salata oluyor. Tam yaz günleri için.